Στον Γαλατά η σορός του Μίκη για το ύστατο χαίρε (φωτο)

Λίγο πριν τη 1 το μεσημέρι έφτασε η σορός του Μίκη Θεοδωράκη στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Γαλατά.
Η σορός του σπουδαίου μουσικοσυνθέτη έγινε δεκτή με χειροκροτήματα και υπό την ιαχή “αθάνατος”.

Με πομπή αυτοκινήτων και με τις καμπάνες να ηχούν πένθιμα αναχώρησε, περίπου στις 12.15 το μεσημέρι, από τον Μητροπολιτικό Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου η σορός του Μίκη Θεοδωράκη, που μέσω της Παλαιάς Εθνικής οδού Χανίων-Κισσάμου, έφτασε στον ιερό ναό του Αγίου Νικολάου στο χωριό Γαλατάς, όπου και θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία.

Κατά την αναχώρηση της σορού από την Μητρόπολη πολίτες που βρίσκονταν στο σημείο χειροκροτούσαν φωνάζοντας «αθάνατος», ενώ τραγουδούσαν συνθέσεις του εκλιπόντα. Παράλληλα πένθιμα παιάνιζε η φιλαρμονική ορχήστρα του δήμου Χανίων.

Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί σε στενό κύκλο και με αυστηρή τήρηση του πρωτοκόλλου για την δημόσια υγεία ενώ η ταφή του θα γίνει στο κοιμητήριο του χωριού, όπως εκείνος επιθυμούσε, για να βρίσκεται δίπλα στον πατέρα του και τον αδελφό του.

Η κόρη του Μίκη Θεοδωράκη, Μαργαρίτα, στον ιερό ναό Αγίου Νικολάου στον Γαλατά Χανίων.
Ο Αλέξης Τσίπρας στον ιερό ναό Αγίου Νικολάου στον Γαλατά Χανίων.

Στην τελετή της κηδείας του Μίκη Θεοδωράκη, στον Γαλατά Χανίων, παρίστανται η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας, ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, εκπρόσωποι της πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας.

«Οι Έλληνες σήμερα αποχαιρετούν τον μεγάλο δημιουργό και αγωνιστή με το έργο του οποίου μεγάλωσαν οι δικές μας γενιές, οι οποίες θα μεταφέρουμε το μήνυμα του και στις επόμενες», ανέφερε συγκινημένος ο κ. Κουτσούμπας κατά την άφιξή της σορού στον ναό του Αγίου Νικολάου στο χωριό Γαλατάς.

Ο κ. Κουτσούμπας αλλά και η πρώην γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, βρίσκονται από νωρίς το πρωί στα Χανιά για το τελευταίο αντίο στον Μίκη Θεοδωράκη, ενώ νωρίτερα επισκέφθηκαν το σπίτι του.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας και η Αλέκα Παπαρήγα στον ιερό ναό Αγίου Νικολάου στον Γαλατά Χανίων.

Νωρίς το πρωΐ της Πέμπτης, με το πλοίο της γραμμής, όπως ο ίδιος επιθυμούσε, έφτασε στο λιμάνι της Σούδας η σορός του Μίκη Θεοδωράκη. Το πλοίο «έδεσε» στο λιμάνι λίγο μετά τις 6 το πρωί και μετά την αποβίβαση των επιβατών και οχημάτων στις 7:30, η σορός «πάτησε» στα χώματα της κρητικής γης.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί