Τμήμα Αγροτικής Πολιτικής ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ: Μες τα πολλά παινέματα, τα πιο πολλά ήταν ψέματα… πάλι!

Ανακοίνωση του Τμήματος Αγροτικής Πολιτικής ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ  για ΕΛΓΑ:

Σε ανάρτηση του προέδρου του ΕΛΓΑ, για την υπογραφή της ενίσχυσης του ΕΛΓΑ από τον κρατικό προϋπολογισμό, διαβάσαμε ότι πάλι του φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ και τα στελέχη του.

Προφανώς δεν αντέχει ούτε την κριτική ούτε τη σύγκριση!

Από την πρώτη στιγμή που με νομοθετική ρύθμιση, έγινε δυνατή η χορήγηση προκαταβολών για τους πληγέντες από τον «ΙΑΝΟ», δηλώσαμε ότι συμφωνούμε με το μέτρο.

Υπενθυμίσαμε, όμως, ότι κατέστη δυνατή η χορήγηση προκαταβολών, μετά την έξοδο από τα μνημόνια το Σεπτέμβριο του 2018, αποτέλεσμα των πολιτικών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Παράλληλα επισημάναμε τα αρνητικά, και κυρίως το διχασμό μεταξύ των αγροτών, τα οποία δεν τα διορθώσατε.

Στην περίπτωση του παγετού,  φαίνεται, ότι  χωρίστηκαν οι αγρότες, ανάλογα με την καλλιέργεια και την περιοχή, σύμφωνα με τις αποφάσεις που μέχρι τώρα έχουν δει το φως της δημοσιότητας.. Θα επανέλθουμε, όμως, όταν εφαρμοστεί η νομοθετική ρύθμιση και ελπίζουμε να μην επαληθευτούμε, όπως στον «ΙΑΝΟ».

Αντί, λοιπόν, ο ΕΛΓΑ και το ΥΠΑΑ&Τ, να ενημερώνει τους ασφαλισμένους για τα θέματα που τους αφορούν, πετάει τη μπάλα στην εξέδρα, κατηγορώντας την προηγούμενη κυβέρνηση, για θέματα που χειρίστηκε η ίδια, χρησιμοποιώντας ψέματα ή στην καλύτερη περίπτωση μισές αλήθειες. Δεν είναι άλλωστε η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό. Για τα θέματα που δεν θέλουν να μιλήσουν ή σιωπούν ή θυμούνται την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ 2 χρόνια πριν.

Δυστυχώς για αυτούς αυτήν την κυβέρνηση έχει αρχίσει να αναπολεί και ο ελληνικός λαός.

Κοι του ΥΠΑΑ&Τ και του ΕΛΓΑ:

    ​Τι γίνεται με την αναλογιστική μελέτη, στην οποία θα βασιστεί η τροποποίηση του κανονισμού ασφάλισης, η οποία έχει δρομολογηθεί από το τέλος του 2018 και όταν αναλάβατε είχε μείνει μόνο το τελευταίο βήμα για την κατακύρωση του διαγωνισμού;
    ​Τι γίνεται με το πρόγραμμα από το ΕΣΠΑ 2014 – 2020 προϋπολογισμού 950.000 € περίπου, στο οποίο είχε ενταχθεί ο ΕΛΓΑ για εκπαίδευση του προσωπικού στις νέες ζημιές, λόγω κλιματικής αλλαγής, τον εκσυγχρονισμό της εκτιμητικής διαδικασίας και την προμήθεια του αντίστοιχου τεχνολογικού υλικού;
    ​Σε ποια φάση βρίσκεται η ψηφιοποίηση της εκτιμητικής διαδικασίας του ΕΛΓΑ και η διασύνδεση με το πληροφοριακό σύστημα του Οργανισμού; Αληθεύει ότι ο προϋπολογισμός του έργου από 1.200.000€ στις αρχές του 2019, εκτοξεύτηκε στο 1.800.000€ σήμερα; Τι επιπλέον δράσεις περιλαμβάνει, ώστε να δικαιολογείται αυτή η αύξηση του προϋπολογισμού;
    ​Τι γίνεται με την μελέτη που ανατέθηκε στην Παγκόσμια Τράπεζα; Υπάρχουν παραδοτέα, και σε τι αναφέρονται;
    ​Επιμένετε ακόμα να προσπαθείτε να εκχωρήσετε (ευγενική διατύπωση) τις υπηρεσίες του ΥΠΑΑ&Τ σε ιδιώτες;
    ​Ποια είναι η οικονομική κατάσταση του ΕΛΓΑ μετά και από την συμμετοχή του κρατικού προϋπολογισμού στα έσοδα του;

Αντί να δίνονται απαντήσεις σε αυτά τα μεγάλα ερωτήματα το ΥΠΑΑ&Τ και ο ΕΛΓΑ, παίζουν με επιτυχία το ολυμπιακό άθλημα του πινγκ πονγκ, ψάχνοντας να βρουν ζητήματα για να επιρρίψουν στο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, δήθεν, ευθύνες.

1.  «Πληρώνατε, λένε,  τμηματικά τις αποζημιώσεις και εξοφλούσατε μετά από 15 μήνες». Χρησιμοποιούν μισή αλήθεια, τη στιγμή που ξέρουν ότι η εκτέλεση του προϋπολογισμού του ΕΛΓΑ ελέγχεται και καθορίζεται από το ΓΛΚ. Υποχρέωση γιατί ο ΕΛΓΑ ανήκει στους φορείς της Γενικής Κυβέρνησης. Εκεί τον τοποθέτησαν τα αποτελέσματα των πελατειακών πολιτικών που εφάρμοζαν προηγούμενες κυβερνήσεις, αλλά και οι μνημομιακές πολιτικές του 2010. Αλήθεια, τώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ έβγαλε τη χώρα από τα μνημόνια, από το 2018, πότε εξοφλήσατε τις ζημιές του 2020;

2.  Δεν απολύσατε, λέει, εργαζόμενους, απλά εφαρμόσατε δικαστικές αποφάσεις. Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι ο ΕΛΓΑ δεν νομοθετεί. Αρμοδιότητα του υπουργού είναι. Η μόνη λύση ήταν η νομοθετική ρύθμιση για την τακτοποίηση του έμπειρου προσωπικού που απολύθηκε. Ο τότε υπουργός κος Βορίδης, απαντούσε στις παρεμβάσεις του τομεάρχη του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Στ. Αραχωβίτη, ότι θέλει να το λύσει, αλλά αντιδρά το υπουργείο Εσωτερικών. Τώρα που είναι υπουργός Εσωτερικών, γιατί δεν το λύνει; Ποιος αντιδρά; Να θυμίσουμε ανάλογη νομοθετική ρύθμιση του ΥΠΑΑ&Τ ενάντια σε απόφαση του ΣτΕ;

Κοι της ΝΔ, η κατάσταση στον πρωτογενή τομέα είναι τραγική. Η κλιματική αλλαγή και οι πολιτικές σας έχουν πλήξει το εισόδημα των παραγωγών όλης της χώρας.

Βέβαια, και η αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής προϋποθέτει τη χάραξη πολιτικών προς όφελος της κοινωνίας και της παραγωγής. Μια πολιτική και μια λογική μάλλον ξένη σε εσάς. Μας το αποδεικνύετε καθημερινά.

Όσα, ψέματα και να χρησιμοποιήσετε, όσες «λίστες Πέτσα» και να ενεργοποιήσετε, η αλήθεια πια δεν κρύβεται.

Ο αγροτικός κόσμος έχει πια πολιτικές να συγκρίνει.

Και μέχρι τώρα, από τη σύγκριση αυτή βγαίνετε χαμένοι!

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί