Νέες θέσεις στάθμευσης ΑΜΕΑ έξω από το Δημαρχείο Μαλεβιζίου

Σειρά παρεμβάσεων με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση και μετακίνηση των Ατόμων με Αναπηρία υλοποιεί ο Δήμος Μαλεβιζίου. Στο πλαίσιο αυτό δημιουργήθηκαν τρεις νέες θέσεις στάθμευσης για Άτομα με Αναπηρία μπροστά από το Δημαρχείο στο Γάζι. 

«Τρεις νέες θέσεις στάθμευσης για Άτομα με Αναπηρία μπροστά από το Δημαρχείο.  Είναι η αρχή που γίνεται μαζί με τις υπόλοιπες παρεμβάσεις που προωθούμε για να κατακτήσουμε το δικαίωμα για ισονομία στις μετακινήσεις και την κυκλοφορία. Να είναι ανεμπόδιστη και ελεύθερη η πρόσβαση στην πόλη για όλους.

Μετά την ένταξη στο ΕΣΠΑ της δημιουργίας υποδομών πρόσβασης ΑμεΑ σε παραλίες του Δήμου, αλλά και της εκπόνησης του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας συνεχίζουμε με μικρές και μεγάλες παρεμβάσεις που αλλάζουν το Μαλεβίζι βήμα – βήμα. Το κάνουν πιο ανθρώπινο στην πράξη. Γιατί ο πολιτισμός αντανακλάται στην καθημερινότητα και η αξιοπρέπεια ορίζεται με πράξεις» δήλωσε ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας.

Ο Δήμος Μαλεβιζίου με στόχο την βελτίωση της καθημερινότητας των συμπολιτών μας με αναπηρία με τις συγκεκριμένες τρεις θέσεις ουσιαστικά ξεκίνησε την υλοποίηση ενός σχεδιασμού για την δημιουργία και νεών θέσεων στάθμευσης σε κομβικά σημεία του Γαζίου καθώς και στις υπόλοιπες Δημοτικές Κοινότητες. 

Στόχος να εξασφαλιστεί το αυτονόητο για τους συμπολίτες μας με αναπηρία, η ισότιμη μετακίνηση και κυκλοφορία τους τόσο στην πόλη του Γαζίου όσο και στις Δημοτικές Κοινότητες. 

Ο Δήμος Μαλεβιζίου έχει εξασφαλίσει επίσης 239.750 ευρώ από το ΕΣΠΑ για υποδομές ΑμεΑ στις παραλίες Αμμουδάρα, Αγία Πελαγία, Λυγαριά και Παλιόκαστρο.

Έχοντας πλέον λάβει θετική αξιολόγηση και χρηματοδότηση ο Δήμος Μαλεβιζίου θα προχωρήσει στη δημιουργία κατάλληλων ελαφρών, μη μόνιμων υποδομών για την εξυπηρέτηση Ατόμων με Αναπηρία (ΑμεΑ) και άλλων κατηγοριών ατόμων με κινητικά προβλήματα σε τέσσερις θέσεις ακτών κολύμβησης. Συγκεκριμένα οι υποδομές θα τοποθετηθούν στις παραλίες Αμμουδάρα (Βαγιά), Παλαιόκαστρο, Λυγαριά και Αγία Πελαγία (Λίμνη).

Φιλοδοξία είναι ο Δήμος Μαλεβιζίου να καταστεί ένας δήμος ανθρώπινος, ασφαλής, φιλικός, που σέβεται το δικαίωμα των Ατόμων με Αναπηρία για απρόσκοπτη μετακίνηση. 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί