Φολέγανδρος: 48ωρη προθεσμία πήρε ο καθ΄ομολογίαν δολοφόνος

Προθεσμία 48 ωρών ζήτησε και πήρε από τον ανακριτή ο 30χρονος καθ΄ομολογίαν δολοφόνος της 26χρονης στη Φολέγανδρο. προκειμένου να ετοιμάσει την υπερασπιστική του γραμμή με τον συνήγορό του Γιάννη Βλάχο. Αποδοκιμάστηκε από κατοίκους.

Ο νεαρός, ο οποίος κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση, μεταφέρθηκε σήμερα στον ανακριτή, ενώ κατά την έξοδό του από το γραφείο αποδοκιμάστηκε έντονα από κόσμο που είχε συγκεντρωθεί για να διαμαρτυρηθεί για ακόμη μια γυναικοκτονία που συγκλονίζει την Ελλάδα.

Θα οδηγηθεί εκ νέου ενώπιον του ανακριτή Νάξου την Πέμπτη στις 10 το πρωί.

Σύμφωνα με δηλώσεις του συνηγόρου του κατηγορούμενου, Γιάννη Βλάχου, σε τοπικά μέσα, η υπόθεση είναι τραγική «με πολύ έντονα προσωπικά στοιχεία και με ψυχοπαθολογικό υπόβαθρο. Η αλήθεια είναι κάθαρση για τον δράστη και δικαίωση για τη μνήμη του θύματος».

Αυτή η δήλωση του υπερασπιστή του καθ’ ομολογίαν δράστη της ανθρωποκτονίας προκάλεσε την αντίδραση του εκπροσώπου της οικογένειας του θύματος, Αλέξη Κούγια, ο οποίος σε Δελτίο Τύπου που εξέδωσε, μεταξύ άλλων, αναφέρει: «Ο δικηγόρος του 30χρονου ψυχρού εκτελεστή (ο οποίος μετά το έγκλημα, αντί να ειδοποιήσει την αστυνομία, εξαφανίστηκε επί 28 ώρες, επικοινωνώντας προφανώς με τον δικηγόρο του και τους συγγενείς του) προσπαθώντας να παραπλανήσει Εισαγγελείς, Δικαστές και τους ενόρκους που θα συμμετάσχουν στη δίκη του στο Δικαστήριο στις Κυκλάδες, τον εμφανίζει ως ψυχοπαθητική προσωπικότητα, για να έχει ευμενή ποινική μεταχείριση, μη σεβόμενος τον πόνο και την αγανάκτηση της οικογένειας για την αδιανόητη απώλεια αυτού του υπέροχου πλάσματος, αλλά και την ελληνική κοινωνία που έχει τρομοκρατηθεί από την πράξη του εντολέα του και έχει εκμανεί εις βάρος του για τη συμπεριφορά του μετά το έγκλημα».

Χθες, το τελευταίο αντίο στην 26χρονη Γαρυφαλλιά, είπαν η οικογένεια, φίλοι και κάτοικοι του Βέλου Κορινθίας, απ’ όπου καταγόταν και ζούσε η κοπέλα.

Μάλιστα, στην κηδεία της κοπέλας κάποιοι κρατούσαν ένα πανό που έγραφε «Όχι άλλη Γαρυφαλλιά», θέλοντας να στείλουν μήνυμα για τα απανωτά επεισόδια γυναικοκτονιών στη χώρα μας.

«Να μην φύγουν άλλα κορίτσια. Να είναι η τελευταία γυναίκα που σκοτώθηκε από τα χέρια ενός άνανδρου άνδρα. Πρέπει εμείς οι μάνες να μεγαλώνουμε τα αγόρια μας διαφορετικά. Αυτό είναι το μήνυμα που θέλω να περάσω» δήλωσε χθες η μητέρα της αδικοχαμένης κοπέλας στον ΣΚΑΪ.

Ιατροδικαστής

Το κρισιμότερο στοιχείο της δικογραφίας αναμένεται να αποτελέσει η ιατροδικαστική έκθεση για το θύμα, όπως ακριβώς έγινε και στη δολοφονία Τοπαλούδη. Μέχρι στιγμής είναι γνωστό ότι ο θάνατος οφείλεται σε πνιγμό, όπως και της Ελένης, καθώς και τα δύο κορίτσια ρίχτηκαν από τα βράχια ενώ ήταν εν ζωή. Αυτό που μένει να εξακριβωθεί στην περίπτωση της Γαρυφαλλιάς είναι αν υπάρχουν τραύματα που δεν δικαιολογούνται από την πτώση στα βράχια αλλά ενδεχομένως τα είχε επιφέρει ο δράστης στο θύμα νωρίτερα, όπως στην περίπτωση της Ελένης.

Αυτό θα το δείξει η αναλυτική ιατροδικαστική έκθεση, ενώ θεωρείται βέβαιο ότι ο Αλέξης Κούγιας θα ζητήσει καταθέσεις ιατροδικαστών και έκθεση αυτοψίας, όπως έκανε στη δίκη των δολοφόνων της Ελένης. Επίσης, όπως έχει ήδη γνωστοποιήσει, θα υποβάλει αίτημα για έλεγχο του κινητού και του ηλεκτρονικού υπολογιστή του δράστη για να εξακριβωθεί εάν παρακολουθούσε τις συνομιλίες στο κινητό της Γαρυφαλλιάς, όπως υποστηρίζει η μητέρα της.

Προς το παρόν, πάντως, ο ποινικολόγος αναμένει την απολογία του κατηγορούμενου, για να μπορεί στη συνέχεια να δηλώσει παράσταση υποστήριξης της κατηγορίας και να λάβει αντίγραφο της δικογραφίας. Η απολογία του 30χρονου, που κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση, είναι προγραμματισμένη για σήμερα ενώπιον του ανακριτή Νάξου, αλλά ενδέχεται να ζητήσει νέα προθεσμία. Μέχρι σήμερα είναι γνωστός ο υπερασπιστικός ισχυρισμός που προέβαλε στους αστυνομικούς ότι «ήταν η κακιά στιγμή…», ισχυρισμό που προέβαλαν και οι δολοφόνοι της Ελένης Τοπαλούδη αλλά καταδικάστηκαν σε ισόβια κάθειρξη. Την υπεράσπιση του δράστη ανέλαβε ο δικηγόρος Γιάννης Βλάχος, ο οποίος στις πρώτες δηλώσεις του περιέγραψε ότι οι γονείς του κατηγορούμενου είναι συντετριμμένοι και ζητούν να αποδοθεί δικαιοσύνη.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί