Τζανάκης: Στρώσαμε χαλί στον ιό – Ολοταχώς για νέα μέτρα (Βίντεο)

«Πάμε ολοταχώς για 3.000 κρούσματα την ημέρα»

«Στρώσαμε χαλί στον ιό για να εξαπλωθεί, αφού καταπατήσαμε όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα και δεν προσέχουμε καθόλου» λέει στο zougla.gr o Nίκος Τζανάκης, καθηγητής Πνευμονολογίας της Ιατρικής Σχολής στην Κρήτη, διευθυντής της Πνευμονολογικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου και αντιπρόεδρος της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας.

Όπως είναι γνωστό, ο καθηγητής του ΠΑΓΝΗ, μαζί με τους συνεργάτες του, διαχειρίζεται και ένα υπολογιστικό μοντέλο από το οποίο προκύπτουν δεδομένα σχετικά με την εξέλιξη της πανδημίας.

«Πάμε ολοταχώς για 3.000 κρούσματα την ημέρα»

«Η μετάλλαξη Δέλτα μάς απασχολεί λόγω της αυξημένης μεταδοτικότητάς της, αλλά αυτή τη στιγμή υπάρχουν κι άλλες μεταλλάξεις στην κοινότητα, όπως η βρετανική, αλλά και η νιγηριανή. Με τα δεδομένα που έχουμε υπολογίζουμε πως πριν τα τέλη Ιουλίου θα δούμε ακόμα και 3.000 κρούσματα την ημέρα. Εύχομαι να παρθούν μέτρα όμως και να μην επιβεβαιωθούμε» προσθέτει ο κ. Τζανάκης.

«Ίσως χρειαστούν εκ νέου μέτρα για να ανακόψουμε το τέταρτο κύμα»

Ερωτηθείς για το εάν βλέπει να έρχονται νέα μέτρα, ο καθηγητής είναι σαφής: «Εάν συνεχίσουμε με αυτά τα δεδομένα, η πολιτεία θα πρέπει να πάρει κάποια μέτρα προκειμένου να ανακόψει τη φόρα του τέταρτου κύματος».

«Πονόλαιμο, καταρροή και πονοκέφαλο εμφανίζουν τα περιστατικά με μετάλλαξη Δέλτα»

Όσον αφορά στα περιστατικά με τη μετάλλαξη Δέλτα, ο Νίκος Τζανάκης αναφέρει: «Τα περιστατικά που βλέπουμε στην Κρήτη με τη μετάλλαξη Δέλτα εμφανίζουν πονόλαιμο, καταρροή και πονοκέφαλο, δηλαδή το γνωστό κοινό κρυολόγημα. Ακόμα δεν έχουμε δει περιστατικά στελέχους Δ σε μεγάλες ηλικίες ή περιστατικά που να χρειαστούν νοσηλεία έπειτα από βαριά νόσηση. Με ανησυχεί όμως το γεγονός πως το 35% των ηλικιών άνω των 50 ετών είναι ακάλυπτο λόγω μη εμβολιασμού ή μη ολοκλήρωσης του εμβολιασμού».

«Ιερείς στη Κρήτη  κάνουν αντιεμβολιαστική προπαγάνδα»

Για το θέμα που έχει προκύψει με ιερείς από ενορίες χωριών του Ηρακλείου και άλλων νομών οι οποίοι αρνούνται την εξομολόγηση και τη Θεία Κοινωνία σε πιστούς που δηλώνουν έτοιμοι να εμβολιαστούν, απαντά: «Αυτή τη στιγμή έχω στα χέρια μου επώνυμες καταγγελίες για παπάδες της περιοχής οι οποίοι κάνουν αντιεμβολιαστική προπαγάνδα. Δεν προτίθεμαι να δώσω αυτά τα στοιχεία κάπου, αλλά το αναφέρω για να αναλάβουν οι Μητροπόλεις τις ευθύνες τους».

Δείτε αναλυτικά όλα όσα είπε ο καθηγητής Νίκος Τζανάκης:

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί