Χαρδαλιάς: Μόνο με καθήμενους τα κέντρα διασκέδασης (Βίντεο)

Η κυβέρνηση αποφάσισε ότι από την Πέμπτη 8 Ιουλίου, όλα τα κέντρα διασκέδασης (μπαρ, κλαμπ) θα λειτουργούν μόνο με καθήμενους και με τους κανόνες χωρητικότητας ώστε να περιοριστεί η υπερμετάδοση του ιού, όπως ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς.  

Οπου διαπιστώνονται παραβάσεις, θα επιβάλλεται ποινή αναστολής λειτουργίας από την πρώτη παράβαση και την αμέσως επόμενη μέρα, υπογράμμισε.

Οποιαδήποτε παράβαση εντοπιστεί θα επιφέρει για τα καταστήματα κάτω των 200 τετραγωνικών πρόστιμο 2.000 ευρώ και άμεση σφράγιση από την επόμενη ημέρα για 7 ημέρες, για τα καταστήματα άνω των 200 τετραγωνικών πρόστιμο 5.000 ευρώ και άμεση σφράγιση για 7 ημέρες. 

Σε περίπτωση υποτροπής το πρόστιμο είναι στα 10.000 ευρώ και η σφράγιση θα γίνεται για 15 ημέρες ενώ στην τρίτη παράβαση θα αφαιρείται η άδεια, υπογράμμισε.  

Στα 27 χρόνια ο μέσος όρος ηλικίας των κρουσμάτων 

Την αλματώδη αύξηση των κρουσμάτων από την περασμένη εβδομάδα υπογράμμισε ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Αυτά εντοπίζονται σε πολύ νεαρές ηλικίες και σχετίζονται με τα κέντρα διασκέδασης, τόνισε, κάνοντας λόγο για σημαντική πτώση του μέσου όρου ηλικίας των κρουσμάτων στα 27 έτη. 

Από τις σημερινές δειγματοληψίες, στους δήμους Αλίμου και Γλυφάδας προέκυψε θετικότητα 6,1% και 8,4% αντίστοιχα. 

Το μήνυμα είναι, εμβολιαστείτε άμεσα, ειδικότερα οι νεότεροι προστατέψτε τους γονείς σας και κάντε τακτικά σελφ τεστ πριν από κάθε κοινωνική δραστηριότητα. 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί