Πανελλαδικές: Πώς θα πάρετε τους βαθμούς μέσω SMS

Τη δυνατότητα να ενημερωθούν για τη βαθμολογία τους, αλλά και τη σχολή/τμήμα εισαγωγής τους με γραπτό μήνυμα (SMS) στο κινητό τους τηλέφωνο έχουν από φέτος οι υποψήφιοι των πανελλαδικών εξετάσεων, όπως έχει ανακοινωθεί από τα υπουργεία Παιδείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Στο πλαίσιο αυτό, είναι από χθες και μέχρι την Τρίτη 6 Ιουλίου διαθέσιμη ειδική εφαρμογή στην ενιαία ψηφιακή πύλη του Δημοσίου smsresults.minedu.gov.gr, στην οποία μπορούν οι υποψήφιοι να μπουν και να καταχωρίσουν ή να επιβεβαιώσουν το κινητό τους τηλέφωνο.

Η εφαρμογή αναπτύχθηκε από το Εθνικό Δίκτυο Υποδομών Τεχνολογίας και Ερευνας – ΕΔΥΤΕ Α.Ε. (GRNET), φορέα του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, σε συνεργασία με τη Γενική? Διεύθυνση Ψηφιακών Συστημάτων, Υποδομών και Εξετάσεων του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, στο πλαίσιο του ψηφιακού μετασχηματισμού της Εκπαίδευσης.

«Με τη δυνατότητα αυτή που παρέχεται πλέον στους νέους προωθούνται περαιτέρω οι στόχοι του ψηφιακού μετασχηματισμού, μέσω του επανασχεδιασμού εκπαιδευτικών υπηρεσιών που έχουν στο επίκεντρο την άμεση εξυπηρέτηση του πολίτη», αναφέρει κοινή ανακοίνωση των δύο υπουργείων.

Σημειώνεται ότι το κανάλι του κινητού τηλεφώνου λειτουργεί ανεξάρτητα από την ανάρτηση των αποτελεσμάτων στις σχολικές μονάδες, η οποία θα πραγματοποιηθεί και φέτος κανονικά, αλλά και την εφαρμογή του ΥΠΑΙΘ results.it.minedu.gov.gr, από όπου οι υποψήφιοι, πληκτρολογώντας τον οκταψήφιο κωδικό τους και το αρχικό γράμμα από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο, σε κεφαλαίους ελληνικούς χαρακτήρες, θα μπορούν να ενημερωθούν αναλυτικά για τη βαθμολογία τους και τη σχολή εισαγωγής τους.

Εκσυγχρονισμός

«Οι πανελλαδικές εξετάσεις αποτελούν ορόσημο στη ζωή χιλιάδων νέων κάθε χρόνο και κατανοούμε την αγωνία τους. Με σύμμαχό μας την τεχνολογία, δίνουμε στους υποψηφίους μας ένα επιπλέον κανάλι ενημέρωσης, αξιοποιώντας ένα μέσο που τους είναι ιδιαίτερα προσφιλές. Η ένταξη σύγχρονων τεχνολογιών στην υποστήριξη των εκπαιδευτικών διαδικασιών αποτελεί στρατηγική μας προτεραιότητα και, σε αυτή την κατεύθυνση, συνεχίζουμε τον εκσυγχρονισμό της Εκπαίδευσης», δήλωσε σχετικά η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, σημείωσε ότι «οι μαθητές ανήκουν στην πλέον εξοικειωμένη ομάδα με την τεχνολογία. Στην εποχή της ταχύτητας, είμαστε στο πλάι τους και θεωρούμε αυτονόητο το χρέος μας να τους δώσουμε τη δυνατότητα να ενημερωθούν από τα πιο σύγχρονα τεχνολογικά κανάλια για τους βαθμούς των εξετάσεών τους. Ο ψηφιακός μετασχηματισμός στην Παιδεία προχωρά σε όλες βαθμίδες, καθώς η τεχνολογία και η Παιδεία ενδυναμώνουν τους πολίτες, μειώνουν τις ανισότητες και στηρίζουν την προσωπική και την κοινωνική ανάπτυξη».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί