Νέο περιστατικό σεξιστικής επίθεσης στο κέντρο του Ηρακλείου (φωτο)

Άμεση αντίδραση από τη Φεμινιστική Αλληλεγγύη

Νέο περιστατικό σεξιστικής επίθεσης, αυτή τη φορά στο πάρκο Θεοτοκόπουλου στο Ηράκλειο, καταγγέλλει μέσω του facebook h Φεμινιστική Αλληλεγγύη Ηρακλείου. Όπως αναφέρει, το περιστατικό σημειώθηκε τα ξημερώματα στο πάρκο, ενώ το απόγευμα έγινε παρέμβαση στον ίδιο χώρο.

“Αυτό το περιστατικό δεν είναι ένα μεμονωμένο περιστατικό”, σημειώνει. “Τον τελευταίο μήνα έχουν καταγραφεί ακόμη τρεις ομοφοβικές και πολυάριθμες σεξιστικές επιθέσεις στο δημόσιο χώρο του Ηρακλείου. Το πάρκο Θεοτοκοπούλου είναι ένας χώρος ανοιχτός για όλα μας, και για αυτό ακριβώς ρατσιστικές, ομοφοβικές, σεξιστικές και βίαιες συμπεριφορές δεν χωράνε σε αυτόν”.

Η ανάρτηση – καταγγελία

Ανταπόκριση από παρέμβαση, που έγινε απόψε στο πάρκο Θεοτοκόπουλου στο Ηράκλειο, για περιστατικό σεξιστικής και ομοφοβικής βίας.Η καταγγελία: ” Σήμερα τα ξημερώματα, αρκετή ώρα μετά την ολοκλήρωση του hip-hop live στον χώρο του πάρκου Θεοτοκόπουλου στο πλαίσιο των γενεθλίων του Ευαγγελισμού, αφού ο κόσμος είχε ήδη αραιώσει, μια παρέα queer ατόμων βρεθήκαμε να διασκεδάζουμε στον χώρο.Οταν αντιληφθήκαμε ότι μία παρέα ανδρών σχολίαζε παραβιαστικά μια κοπέλα της παρέας, πήγαμε να διεκδικήσουμε ότι αυτό θα σταματήσει. Η παρέα των ανδρών θεώρησε ότι έχει αυτονόητο δικαίωμα στα σεξιστικά σχόλια και στην αντικειμενοποίηση του γυναικείου σώματος και κράτησε μια επιθετική στάση. Στην συνέχεια, ενεπλάκησαν όλο και περισσότερα άτομα και από τις δύο πλευρές, γεγονός που οδήγησε στην κλιμάκωση της βίας, με χρήση ακραία σεξιστικών και ομοφοβικών δηλώσεων και απειλές για τις ζωές μας. .Το αποκορύφωμα ήταν όταν άτομο της παρέας αντρών έσπασε μπουκάλι και έτρεξε να επιτεθεί σε άτομο της παρέας μας. Ευτυχώς, η επίθεση σταμάτησε χωρίς να σημαίνει ότι η κατάσταση δεν ξέφυγε από τον έλεγχο. Αυτό το περιστατικό δεν είναι ένα μεμονωμένο περιστατικό. Τον τελευταίο μήνα έχουν καταγραφεί ακόμη τρεις ομοφοβικές και πολυάριθμες σεξιστικές επιθέσεις στο δημόσιο χώρο του Ηρακλείου. Το πάρκο Θεοτοκοπούλου είναι ένας χώρος ανοιχτός για όλα μας, και για αυτό ακριβώς ρατσιστικές, ομοφοβικές, σεξιστικές και βίαιες συμπεριφορές δεν χωράνε σε αυτόν.Ως queer άτομα, γυναίκες και θηλυκότητες παλεύουμε για την αδιαπραγμάτευτη ύπαρξή μας στον δημόσιο χώρο χωρίς φόβο. Διεκδικούμε το πάρκο και για εμάς με την συνεχή παρουσία μας και θα βρισκόμαστε εδώ και θα δίνουμε απάντηση σε κάθε συμπεριφορά που μας υποβιβάζει και δεν σέβεται τα δικαιώματά μας. “

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί