Επίθεση Μητσοτάκη στο απεργιακό κίνημα: «Οι εργαζόμενοι αναστατώνονται από… τις ξαφνικές απεργίες»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατασυκοφάντησε το απεργιακό κίνημα επιβεβαιώνοντας το όραμα της κυβέρνησής του: Το δικαίωμα στην απεργία είναι ιερό, αρκεί να μην ασκείται. Υπερασπίστηκε τις απεργοκτόνες διατάξεις του νομοσχεδίου λέγοντας πως «οικοδομεί ένα σύγχρονο εργασιακό περιβάλλον».

Συγκεκριμένα, αναφερόμενος στις απεργίες, αφού αρχικά είπε ότι «γίνονται από λίγους σε βάρος των πολλών» άρχισε τα κλισέ περί «κανόνων στη ζούγκλα» ενώ αναφερόμενος σε όσους αμφισβητούν το νομοσχέδιο τους κατέταξε στους οπαδούς «της συντήρησης και της καθήλωσης».

Από το βήμα της Βουλής, ο πρωθυπουργός τόνισε πως «την περασμένη εβδομάδα η απεργία των ΜΜΜ κυμάνθηκε από το 10% έως 20%» για να συμπεράνει πως «η πρωτεύουσα παρέλυσε επειδή έτσι αποφάσισαν 1-2 στους 10 εργαζόμενους».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απαρίθμησε τις «δέκα τολμηρές τομές» του νομοσχεδίου που «θωρακίζουν τους εργαζόμενους». Τομές που «βοηθούν την εθνική οικονομία και την ελληνική κοινωνία να συναντηθούν με τον ταχύ βηματισμό της υπόλοιπης Ευρώπης», όπως είπε.

Στο άνοιγμα της ομιλίας του, ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας, επιτέθηκε στην πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, που μίλησε πριν από τον ίδιο. «Άκουσα ένα κρεσέντο μηδενισμού, με αφορισμούς, με αναμάσημα ξεπερασμένων κλισέ, όλα μαύρα στην χώρα και στο νομοσχέδιο. Είχα την εντύπωση πως άκουγα τον κ. Τσίπρα. Μεταξύ του πρωτότυπου και του αντιγράφου πάντα το πρωτότυπο θα επιλέγουν οι πολίτες. Αλλά αυτό είναι θέμα που αφορά εσάς» είπε ο πρωθυπουργός.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί