Αλ. Τσίπρας: Ο Μητσοτάκης δεν κάνει ούτε για διαχειριστής πολυκατοικίας

«Δεν θα αφήσουμε τον Μητσοτάκη σε χλωρό κλαρί μέσα και έξω από τη Βουλή» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξη στο Star

Ολομέτωπη επίθεση στην κυβέρνηση και στον Κυριάκο Μητσοτάκη προσωπικά εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια συνέντευξης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star. «Τώρα ο Μητσοτάκης αρχίζει να εφαρμόζει την πολιτική του με εργασιακό, πτωχευτικό, τώρα καταλαβαίνει και ο κόσμος τι σημαίνει κυβέρνηση Μητσοτάκη» τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και υπογράμμισε ότι ο πρωθυπουργός κάνει το 8ωρο 10ωρο με ίση αμοιβή.

Η συγκυρία είναι ιδιαίτερα κρίσιμη αφού από σήμερα συζητείται στην Ολομέλεια της Βουλής το εργασιακό νομοσχέδιο της κυβέρνησης Μητσοτάκη που είναι συνώνυμο με την επιστροφή στον εργασιακό μεσαίωνα.

Νωπή είναι η επιχείρηση φίμωσης του Αλέξη Τσίπρα από τον πρόεδρο της Βουλής προκειμένου να μην ακουστούν οι αποκαλύψεις για τα υπέρογκα χρέη στις τράπεζες της Νέας Δημοκρατίας που επί προεδρίας Κυριάκου Μητσοτάκη και μέσα σε πέντε χρόνια αύξησε το χρέος κατά 128 εκατομμύρια ευρώ.

«Δεν θα αφήσουμε τον Μητσοτάκη σε χλωρό κλαρί μέσα και έξω από τη Βουλή» υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας, σημειώνοντας ότι η χώρα χρειάζεται περισσότερη Δημοκρατία και Δικαιοσύνη. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρθηκε στα χρέη της Νέας Δημοκρατίας που διαρκώς αυξάνονται, λέγοντας με νόημα ότι με τα χρέη της ΝΔ ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν κάνει ούτε για διαχειριστής πολυκατοικίας. Στο στόχαστρο του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική βρέθηκε επίσης η πολιτική της κυβέρνησης στον κρίσιμο χώρο της παιδείας, με τον Αλέξη Τσίπρα να τονίζει ότι Μητσοτάκης και Κεραμέως δεν έχουν επίγνωση ούτε τι είναι να δίνεις εξετάσεις ούτε καν ποιο είναι το δημόσιο πανεπιστήμιο.

«Ο Μητσοτάκης δεν εκμεταλλεύεται το μομέντουμ στα ελληνοτουρκικά»

Ο Αλέξης Τσίπρας έκανε εκτενή αναφορά στα εθνικά θέματα καθώς μίλησε τόσο για τα ελληνοτουρκικά όσο και για τη Συμφωνία των Πρεσπών. «Ο κ. Μητσοτάκης δεν εκμεταλλεύεται το μομέντουμ που η Τουρκία είναι οικονομικά στριμωγμένη. Αν η Τουρκία πάρει αναθεώρηση της τελωνειακής ένωσης με την ΕΕ η Τουρκία χωρίς δεσμεύσεις επίλυσης των διαφορών με την Ελλάδα, τότε εμείς θα είμαστε χαμένοι. Μέσα από συζητήσεις χωρίς αποτέλεσμα μόνο η Τουρκία κερδίζει, γιατί παριστάνει το καλό παιδί» υπογράμμισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Αναφορικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών, ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε ότι αν αυτή δεν υπήρχε τότε «όλες οι χώρες του κόσμου και οι σχολιαστές θα έλεγαν παίζει η “Μακεδονία”, τώρα λένε ότι παίζει η Βόρεια Μακεδονία. Αυτό είναι μία κατάκτηση. Ακόμα και το σήμα για το όνομα της Ομοσπονδίας θα μπορούσε να είχε αλλάξει βάσει της Συμφωνίας αν η κυβέρνηση είχε εγκαίρως πιέσει».

«Ορθώς ο κ. Δένδιας διαμαρτυρήθηκε αλλά έπρεπε να έχει φροντίσει πιο έγκαιρα, διότι κατόπιν εορτής δεν έχει νόημα. Η Συμφωνία των Πρεσπών πρέπει να εφαρμοστεί. Η κυβέρνηση δρα ενοχικά, εδώ δεν φέρνει προς κύρωση τα μνημόνια συνεργασίας που είναι προς όφελος της χώρας, γιατί φοβάται τις αντιδράσεις στο εσωτερικό της ΝΔ, τον κ. Σαμαρά και άλλους βουλευτές» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Μητσοτάκης – Κεραμέως δεν έχουν περάσει ούτε έξω από δημόσιο πανεπιστήμιο»

Σχετικά με τις αλλαγές στον χώρο της παιδείας που δρομολογεί η κυβέρνηση, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία επισήμανε ότι «την δύσκολη χρονιά της πανδημίας ο κ. Μητσοτάκης επέλεξε να κάνει μία αλλαγή που θέτει εμπόδια για 30.000 παιδιά που θα μείνουν εκτός ΑΕΙ.

Μειώνει τους εισακτέους φέτος για να ευνοήσει ιδιοκτήτες κολεγίων που θα δουν μεγάλη πελατεία 30.000 παιδιών. Ο κ. Μητσοτάκης δεν ήρθε να απαντήσει στη Βουλή γιατί δεν έχει επιχειρήματα. Μετά τις πανελλαδικές θα επιμείνω και θα αναγκάσω τον κ. Μητσοτάκη να έρθει να απαντήσει».

Όπως ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας, «αυτός που παίρνει 2,5 θα μπορεί να μπει σε ένα κολέγιο αν έχει λεφτά ο πατέρας του, να πάρει ένα πτυχίο και με βάση όσα ψηφίζει ο κ. Μητσοτάκης θα είναι ισότιμο των ΑΕΙ. Ο κ. Μητσοτάκης και η κα Κεραμέως δεν έχουν περάσει ούτε έξω από δημόσιο πανεπιστήμιο. Είναι παιδιά του κολεγίου, δεν έδωσαν καν πανελλαδικές, πήγαν στο εξωτερικό. Δεν έχουν επίγνωση ούτε τι είναι να δίνεις εξετάσεις ούτε καν ποιο είναι το δημόσιο πανεπιστήμιο, το υποτιμούν».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί