Έκτακτες ανακοινώσεις Χαρδαλιά το απόγευμα για μουσική και απαγόρευση κυκλοφορίας

Σε ανακοινώσεις σχετικά με τη νέα χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων για τον κορονοϊό θα προβεί σήμερα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Συγκεκριμένα η ενημέρωση των διαπιστευμένων συντακτών θα πραγματοποιηθεί σήμερα, Τετάρτη 9 Ιουνίου και ώρα 19:00, στο Υπουργείο Υγείας, από τον Υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια και τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά.

Η ενημέρωση θα γίνει αυτή τη φορά στις 19:00 και όχι στις 18:00 ως είθισται, καθώς o κ. Χαρδαλιάς βρίσκεται στη Ρόδο προκειμένου να παραστεί, μαζί με τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή, στην τελετή εγκαινίων της νέας γέφυρας στον ποταμό Μάκκαρη, επί της Εθνικής Οδού Ρόδου – Λίνδου στην περιοχή Χαράκι.

Σημειώνεται πως η έκτακτη σύσκεψη των εμπειρογνωμόνων του υπουργείο για μία ατζέντα θεμάτων που έχουν τεθεί από την κυβέρνηση ξεκίνησε στις 12:00.

Τα βασικά ζητήματα που θα συζητήσει η επιτροπή και αναμένεται σύμφωνα με πληροφορίες να ανακοινωθεί η εφαρμογή τους τα επόμενα εικοσιτετράωρα είναι:

παράταση μία ώρας στο ωράριο κυκλοφορίας
άρση της απαγόρευσης μουσικής στην εστίαση
να επιτραπούν περισσότερα άτομα στις κοινωνικές εκδηλώσεις όπως γάμοι και βαφτίσεις (πιθανώς 200 αντί για 100 άτομα που ισχύει σήμερα).
Οι ειδικοί κατά την έκτακτη συνεδρίαση θα συνεκτιμήσουν και την επιδημιολογική κατάσταση που έχει διαμορφωθεί το τελευταίο διάστημα, κατά το οποίο παρατηρείται ακόμα μεγαλύτερη χαλάρωση του κόσμου στο ζήτημα της τήρησης των μέτρων προστασίας κατά του κοροναϊού.

Επιθυμία της κυβέρνησης είναι εφόσον δοθεί το πράσινο φως από τους ειδικούς, τα μέτρα να τεθούν σε ισχύ από το Σάββατο (12 Ιουνίου).

Πάντως το ζήτημα που απασχολεί τον περισσότερο κόσμο είναι αν θα καταργηθεί εντελώς η νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας.

Ωστόσο η πλήρης απελευθέρωση του ωραρίου αργεί ακόμα, καθώς κάτι τέτοιο αναμένεται να γίνει στο τέλος του Ιουνίου, προς αρχές Ιουλίου.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί