Σε πορεία προετοιμασίας και υλοποίησης το 7ο Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο του Ι.Α.Κ.Ε.

Συνάντηση Περιφερειάρχη με αντιπροσωπεία του Ινστιτούτου Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών

Με τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη συναντήθηκε αντιπροσωπεία του Ινστιτούτου Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών (Ι.Α.Κ.Ε.). Η συνάντηση έγινε στην Περιφέρεια Κρήτης, ύστερα από αίτημα του Δ.Σ. του Ι.Α.Κ.Ε., προκειμένου να ενημερώσει τον Περιφερειάρχη για το 7ο Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο, το οποίο βρίσκεται σε πορεία προετοιμασίας και υλοποίησης. 

Το Ι.Α.Κ.Ε. εκπροσώπησαν η Πρόεδρος του Δ.Σ. και της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου κ. Ελένη Μαράκη, καθώς και μέλη του Δ.Σ. και της Οργανωτικής Επιτροπής. Τα μέλη του Ι.Α.Κ.Ε. υποδέχθηκε ο Περιφερειάρχης στο γραφείο του, όπου ενημερώθηκε για το θέμα και για τους σκοπούς του 7ου Διεθνούς Επιστημονικού Συνεδρίου του Ι.Α.Κ.Ε., το οποίο θα πραγματοποιηθεί στο  συνεδριακό κέντρο του ξενοδοχείου TUI Magic Life Candia Maris (περιοχή Αμμουδάρα Δήμου Μαλεβιζίου), από  9 έως 11  Ιουλίου  2021, με κεντρικό θέμα: «Κοινωνική ευαλωτότητα και ανάπτυξη: Προκλήσεις στην εκπαίδευση, την οικονομία και τον πολιτισμό». 

Βασικός σκοπός του 7ου Διεθνούς Επιστημονικού Συνεδρίου του Ι.Α.ΚΕ. είναι η επιστημονική διερεύνηση της ευαλωτότητας στην προσωπική και στην κοινωνική ζωή, ιδιαιτέρως στις συνθήκες της σύγχρονης κοινωνικής κρίσης. Ειδικότερη στόχευση είναι η μελέτη των όψεων του φαινομένου στην ιστορία και στο παρόν, στους τομείς της εκπαίδευσης, της οικονομίας και του πολιτισμού, καθώς επίσης ο επιστημονικός ο διάλογος για την αντιμετώπισή του, στην κατεύθυνση της ενίσχυσης της ανθεκτικότητας και της προαγωγής της ανάπτυξης.

Ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης ενημερώθηκε  για τις επιμέρους θεματικές ενότητες του φετινού Συνεδρίου και για την πορεία προετοιμασίας του, καθώς επίσης για τις λοιπές δράσεις του Ι.Α.Κ.Ε., ενώ ανέφερε την στήριξη της Περιφέρειας στην διοργάνωση του, που αναδεικνύει την Κρήτη, ενισχύει την εκπαιδευτική, επιστημονική κοινότητα και προάγει την έρευνα και ανάπτυξη.

Όπως στα προηγούμενα συνέδρια του Ι.Α.Κ.Ε., τα οποία σημείωσαν μεγάλη επιτυχία, έτσι και στο φετινό, αναμένεται να συμμετέχει πλήθος εισηγητών και ερευνητών από πολλά ελληνικά και ξένα πανεπιστήμια, καθώς επίσης πολλές εξέχουσες προσωπικότητες του πνεύματος, της έρευνας, της εκπαίδευσης και της πολιτικής, ως προσκεκλημένοι ομιλητές. Στις συνεδριακές εργασίες περιλαμβάνονται εισηγήσεις δια ζώσης και εξ αποστάσεως, εργαστήρια, αναρτημένες ανακοινώσεις, συμπόσια, καθώς επίσης κεντρικές ομιλίες από προσκεκλημένους εισηγητές. Οι προσυνεδριακές προετοιμασίες βρίσκονται στη φάση της αξιολόγησης των πλήρων κειμένων των εισηγητών, ενώ έχει ολοκληρωθεί η έγκριση των υποβληθέντων περιλήψεων και σύντομα αναμένεται η ανακοίνωση του πλήρους προγράμματος. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Οργανωτικής Επιτροπής, αναμένεται η συμμετοχή  περισσότερων από 400 εισηγητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Λόγω της πανδημίας, στο συνέδριο εφαρμόζονται οι ισχύοντες υγειονομικοί κανονισμοί και περιορισμοί για τη συμμετοχή των συνέδρων και τη διεξαγωγή των εργασιών. Για τον ίδιο λόγο, αναμένεται να το παρακολουθήσουν εκατοντάδες σύνεδροι εξ αποστάσεως, μέσω διαδικτυακών εφαρμογών τηλεδιάσκεψης, καθότι στις εργασίες περιλαμβάνεται εκτός από τις δια ζώσης εισηγήσεις και πλήθος εισηγήσεων εξ αποστάσεως. 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί