ΑΔΕΔΥ – ΓΣΕΕ: Κοινή απεργία στις 10 Ιουνίου, ενάντια στο αντεργατικό νομοσχέδιο

Την μετάθεση της 24ωρης απεργίας της για τις 10 Ιουνίου αποφάσισε η εκτελεστική επιτροπή της ΑΔΕΔΥ «για κοινή ημερομηνία Γενικής Απεργίας, τόσο στο Δημόσιο όσο και στον Ιδιωτικό Τομέα», όπως χαρακτηριστικά τονίζεται στην ανακοίνωση που δημοσιεύθηκε. 

Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ: 

«Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., υλοποιώντας την απόφαση του Γενικού Συμβουλίου της 19ης Μαΐου για κοινή ημερομηνία Γενικής Απεργίας, τόσο στο Δημόσιο όσο και στον Ιδιωτικό Τομέα, ενάντια στο αντεργατικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης, αποφάσισε να μεταθέσει την ημερομηνία της 24ωρης απεργιακής κινητοποίησης για τις 10 Ιουνίου, μετά τη σημερινή απόφαση της ΓΣΕΕ και του Εργατικού Κέντρου Αθήνας, που, επίσης, αποφάσισαν 24ωρη  απεργία για τις 10 Ιουνίου».

Η ΓΣΕΕ

Δείτε επίσης: 24ωρη πανελλαδική απεργία στις 10 Ιουνίου από την ΓΣΕΕ

Την έντονη αντίθεσή της με το εργασιακό νομοσχέδιο της κυβέρνησης Μητσοτάκη εξέφρασε η Ολομέλεια της Διοίκησης της ΓΣΕΕ και αποφάσισε την πραγματοποίηση 24ωρης πανελλαδικής απεργίας την Πέμπτη, 10 Ιουνίου.

Η ΓΣΕΕ αποφάσισε συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στην Αθήνα αλλά και σε άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας.

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωσή της πρόκειται για ένα νομοσχέδιο, με νομοθετήματα, τα οποία «εάν εφαρμοστούν θα επιφέρουν τεράστιο πλήγμα στην αγορά εργασίας, στη συλλογική αυτονομία αλλά και στην κοινωνία».

«Η Συνομοσπονδία θα συνεχίσει να δίνει τη μάχη της, ώστε να μην ενταθούν οι συνθήκες εργασιακής ζούγκλας που ήδη υφίστανται οι εργαζόμενοι, οι οποίοι μετά τα βάρη των μνημονίων σηκώνουν στην πλάτη τους τώρα και τις οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας.

Μετά την 24ωρη απεργία θα συνεδριάσει η εκτελεστική επιτροπή της ΓΣΕΕ προκειμένου να προγραμματίσει τις επόμενες δράσεις της» καταλήγει η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδας.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί