ΣΥΡΙΖΑ Λασιθίου: Γιατί τέτοια σιωπή για τις ύβρεις;

Ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Λασιθίου σχετικά με την αδράνεια της κυβέρνησης Μητσοτάκη στις δηλώσεις του εφοπλιστή Λασκαρίδη για τον πρωθυπουργό:

Έκπληκτη παρακολουθεί η ελληνική κοινωνία την “αφωνία” της Κυβέρνησης, του Πρωθυπουργού, του Υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας αλλά και του φιλοκυβερνητικού τύπου, στις προκλητικές και υβριστικές δηλώσεις του εφοπλιστή και μέλους του ΔΣ της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών (Ε.Ε.Ε.)  κ. Λασκαρίδη για την χώρα, τον Πρωθυπουργό και την κυβέρνηση του.

Οι δηλώσεις του κ. Λασκαρίδη έγιναν στα πλαίσια έρευνας δημοσιογράφων για την επίπτωση της ναυτιλίας στην κλιματική αλλαγή. Δεν θα μεταφέρουμε τις απαράδεκτες δηλώσεις του. Όποιος  δεν τις γνωρίζει, μπορεί να τις δει στο εξαιρετικά ενδιαφέρον ντοκιμαντέρ του ανεξάρτητου δημοσιογραφικού οργανισμού European Investigative Collaboration (EIC) «Black Trail».

Ολόκληρη η έρευνα εδώ:  Black Trail on Vimeo.

Τι άραγε επιτρέπει στον κ. Λασκαρίδη να μιλά με τόση χυδαιότητα δημόσια; Μήπως είναι η αναγόρευση του σε Εθνικό Ευεργέτη, για τη δωρεά των παγουρίνο (!) στους μαθητές; Μήπως η “δανειοδότηση” της εταιρείας της συζύγου του πρωθυπουργού και της πιο φιλοκυβερνητικής εφημερίδας, από offshore συμφερόντων του; Ή μήπως η αίσθηση ότι μιλάει “λιμανίσια” σε υπαλλήλους του, που εφαρμόζουν το 99% των θέσεων της Ε.Ε.Ε., όπως με ειλικρίνεια δηλώνει στην έρευνα;

Ο κ. Λασκαρίδης είναι αλαζών και υβριστής. Και ενοχλεί ακόμα και τους άλλους εφοπλιστές. Και οι ισχυρισμοί του είναι ψευδείς και αντιφατικοί.  Η τωρινή κυβέρνηση έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για να διαλύσει τα δικαιώματα των ναυτεργατών και τις συλλογικές τους συμβάσεις. Ο ίδιος έτυχε “ευνοϊκής” (!) μεταχείρισης των δανείων του από ελληνική τράπεζα (κούρεμα 26 εκ. € από 44 εκ €). 

Αν δεν είχαν ενδιαφέρον οι Έλληνες εφοπλιστές για την Ελλάδα, δεν θα πλήρωναν τεράστια ποσά για να ελέγξουν ομάδες, εφημερίδες και τηλεοράσεις και να επιβάλλουν την κυβέρνηση που θα “κάνει το 99% των θέσεων τους”!

Ανεξάρτητα όμως από τις απόψεις και τις εκφράσεις του κ. Λασκαρίδη, το εξοργιστικό είναι ότι ο αυτοπαρουσιαζόμενος “πιο σημαντικός υπουργός ναυτιλίας του κόσμου!”, ο κ. Πλακιωτάκης ή ο Πρωθυπουργός που δέχτηκε τέτοια υβριστική απαξίωση, δεν βρήκαν ακόμα λέξεις για να καταδικάσουν την προσβολή. Έστω για εκείνη τη σημαία…

Τα ερωτήματα είναι σκληρά για όλους μας:

  • Πόσο αδύναμοι νιώθουν απέναντι σε αυτούς που τους υποστήριξαν για να βγουν στην κυβέρνηση,  πόσο δέσμιοι είναι στην υποστήριξη αυτών των συμφερόντων; 
  • Πόσο επικίνδυνοι είναι για όλους εμάς, τους υπόλοιπους;

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί