Κυβέρνηση: Γενικευμένο αλαλούμ – Ο ένας υπουργός αδειάζει τον άλλο επί παντός επιστητού

Χάνει τον έλεγχο ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τους συμβούλους του να προσπαθούν να μαζέψουν τις δηλώσεις των υπουργών του

Αντικρουόμενες δηλώσεις, προσωπικές ατζέντες και διπλά μηνύματα που δημιουργούν σύγχυση στους πολίτες περιγράφουν το κυβερνητικό αλαλούμ που επικρατεί.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μοιάζει να έχει χάσει τον έλεγχο με τους συμβούλους του στο Μαξίμου να προσπαθούν να μαζέψουν τις δηλώσεις υπουργών του που έχουν ξεχυθεί στα τηλεπαράθυρα και κάνουν ανακοινώσεις για σειρά μέτρων που αφορούν στον κορωνοϊό, το άνοιγμα νέων δραστηριοτήτων και τους εμβολιασμένους.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης που μετά τον «πάγο» από το Μαξίμου άρχισε μπαράζ εμφανίσεων συγκεντρώνει τα περισσότερα πυρά καθώς προκαλεί συνεχώς με τις δηλώσεις του για γιατρούς και νοσηλευτές ενώ δημιουργεί σύγχυση στους πολίτες.

Ο υπουργός Ανάπτυξης εδώ και ημέρες κατασυκοφαντεί το υγειονομικό προσωπικό υποστηρίζοντας με στρεβλά στοιχεία ότι έχει εμβολιαστεί το 62%, τη στιγμή που οι εμβολιασθέντες είναι πάνω από 80%.

Στις συνεχείς αναφορές του, που έχουν προκαλέσει την οργή γιατρών και νοσηλευτών, απάντησε σήμερα ο υπουργός Υγείας διαψεύδοντας τον Άδωνι Γεωργιάδη και κάνοντας λόγο για πολλούς που για δυο λεπτά δημοσιότητας θέλουν να πουν κάτι που δεν έχει βοηθήσει επικοινωνιακά στην προσπάθεια την οποία κάνουμε.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης έσπευσε μάλιστα να ανακοινώσει ότι οι εμβολιασμένοι θα πρέπει να έχουν προνόμια σε σχέση με εκείνους που ακόμα δεν έχουν εμβολιαστεί και περιέγραψε ότι δεν θα φορούν μάσκα και θα κάθονται περισσότερα άτομα στο ίδιο τραπέζι σε εστιατόρια και μπαρ.

Ο υπουργός Ανάπτυξης μίλησε ακόμα και για υποχρεωτικό εμβολιασμό του υγειονομικού προσωπικού και πρότεινε τη μείωση μισθού σε όσους υγειονομικούς δεν έχουν εμβολιαστεί.

Τόσο η κυβερνητική εκπρόσωπος όσο και ο υπουργός Υγείας υποχρεώθηκαν να μαζέψουν τις ανακοινώσεις του Άδωνι Γεωργιάδη με τους πολίτες να βρίσκονται σε σύγχυση αφού ένας υπουργός ανακοινώνει και μετά βγαίνουν να τον μαζέψουν.

Οι κόντρες, οι αμφισβητήσεις και τα αδειάσματα δεν αφορούν μόνο σε θέματα που έχουν σχέση με τα της πανδημίας του κορωνοϊού αλλά και με άλλα θέματα όπως οι απαράδεκτες δηλώσεις του οικονομικού συμβούλου του πρωθυπουργού, Αλέξη Πατέλη.

Ο Νικήτας Κακλαμάνης, αν και ο Αλέξης Πατέλης είχε υποχρεωθεί μετά τις σφοδρές αντιδράσεις που προκλήθηκαν από τις δηλώσεις του περί «τεμπέληδων» για όσους κάνουν διδακτορικό, τον καταχέριασε λέγοντας χαρακτηριστικά: «Όλοι οι τεχνοκράτες, που ένας πρωθυπουργός τους τιμά με την εμπιστοσύνη τους, δεν μπορεί όταν κάνουν την πατάτα να λένε συγγνώμη και ότι δεν είναι πολιτικοί. Γιατί ο λογαριασμός πάει στον πρωθυπουργό. Πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί».

Απάντηση με σαφέστατη αιχμή και στην αποθέωση των «τεχνοκρατών» από τον πρωθυπουργό που αρέσκεται στο να τους δίνει πολιτικό ρόλο.

Στο Μαξίμου αρχίζουν να μετρούν αντιδράσεις βουλευτών και στελεχών και με αφορμή το σχέδιο νόμου για τη συνεπιμέλεια. Η Όλγα Κεφαλογιάννη με άρθρο της στην εφημερίδα ΕΣΤΙΑ, που έγινε κύριο θέμα, περιγράφει αναλυτικά σε ποια σημεία διαφωνεί και κρούει τον κώδωνα του κινδύνου κάνοντας λόγο για σοβαρές αστοχίες που προσκρούουν στο συμφέρον των παιδιών.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί