Η κυβέρνηση «παγώνει» το σενάριο πλήρους άρσης της απαγόρευσης κυκλοφορίας: «Θα διευρυνθεί σταδιακά»

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη δε μοιάζει διατεθειμένη να καταργήσει άμεσα το μέτρο της απαγόρευσης κυκλοφορίας καθώς όπως ισχυρίστηκε ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης: «Δεν μπορούμε να πάμε από τον απόλυτο περιορισμό, στην απόλυτη ελευθερία» ενώ πρόσθεσε: «Εκείνο που κάνουμε είναι να πηγαίνουμε βήμα-βήμα» ενώ όσον αφορά το ωράριο της νυχτερινής απαγόρευσης κυκλοφορίας «θα διευρυνθεί σταδιακά».

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, είπε χαρακτηριστικά: «σε πρώτη φάση θα υπάρξει μια επέκταση μετά τις 11 το βράδυ. Μέχρι τα μεσάνυχτα ή λίγο πιο μετά».

Όσον αφορά τα SMS σχολίασε ότι: «αυτή τη στιγμή η κατάσταση πηγαίνει καλά και δεν πρέπει να εφησυχάζουμε». «Για ένα διάστημα ακόμη να είμαστε προσεκτικοί και αποστασιοποιημένοι». Ισχυρίστηκε δε ότι «θα εξακολουθεί να έχει πρακτική λειτουργία», ενώ «θα επαναξιολογηθεί με το άνοιγμα των υπερτοπικών μετακινήσεων».

Για τις μετακινήσεις εκτός νομού σημείωσε ότι «πρωτόκολλο των μετακινήσεων θα είναι έτοιμο τις επόμενες ημέρες», ενώ διέψευσε τα σενάρια για άνοιγμα των μετακινήσεων με εμβόλιο ή self test.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί