Βγήκαν στον “αέρα” οι κόντρες: Καυγάς Μητσοτάκη – Δένδια για επεισόδιο γαλλικού και τουρκικού πλοίου στην Κρήτη!

Ξέσπασε η ενδοκυβερνητική κόντρα που υπέβοσκε τόσο καιρό μεταξύ του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Μεγάρου Μαξίμου και του Νίκου Δένδια και του υπουργείου Εξωτερικών.

Όπως αναφέρει το thefaq.gr, μετά και τα όσα είπε ο ΥΠΕΞ στις κοινές δηλώσεις με τον Τούρκο ομόλογό του, που έσπευσε να “καπελώσει” το Μαξίμου διαρρέοντας ότι ήταν κατ’ εντολή του Κυριάκου Μητσοτάκη, χθες είχαμε νέο επεισόδιο με τα όσα υποστήριξε η κυβερνητική εκπρόσωπος για το συμβάν νοτίως της Κρήτης, όπου τουρκικό πολεμικό σκάφος εισέβαλε στην ελληνική υφαλοκρηπίδα και απείλησε γαλλικό ερευνητικό το οποίο διεξήγαγε έρευνες στην περιοχή.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, η Αριστοτελία Πελώνη είπε συγκεκριμένα ότι “δεν αναμένω κάτι, έχουμε πει επανειλημμένα ως προς τα ελληνοτουρκικά ότι εμείς επιδιώκουμε ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας και αποκλιμάκωση, το περιστατικό αυτό αφορά τη γαλλική πλευρά”!

Την θέση ότι η απειλή γαλλικού ερευνητικού πλοίου εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας αποτελεί ούτε λίγο ούτε πολύ “πρόβλημα της Γαλλίας” που εξέφρασε η κυβερνητική εκπρόσωπος διέψευσε ωστόσο ηχηρά ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Αλέξανδρος Παπαϊωάννου, επισημαίνοντας ότι στην περιοχή που κινήθηκε αρμόδιος για να εκδώσει NAVTEX είναι ο σταθμός του Ηρακλείου!

Τόνισε ακόμα ότι το εν λόγω πλοίο είχε καταθέσει αίτημα να διεξάγει έρευνες από το Δεκέμβριο και ξεκίνησε από το Ιόνιο για να πάει νότια της Κρήτης, ενώ τώρα βρίσκεται μεταξύ Καρπάθου και Κάσου. «Οποιοεσδήποτε αιτιάσεις της Τουρκίας τις απορρίπτουμε», ανέφερε ακόμα ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ.

Όσο για τους ισχυρισμούς της Άγκυρας ότι το γαλλικό πλοίο βρισκόταν εντός του τουρκολιβυκού μνημονίου, ο Αλ. Παπαϊωάννου υπογράμμισε ότι η θέση της Ελλάδας, όπως και θέση της ΕΕ, είναι ότι το μνημόνιο είναι άκυρο και ανυπόστατο και δεν παράγει έννομα αποτελέσματα.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί