ΕΑΣ: Μετακινούν εργαζόμενους που είχαν πρωτοστατήσει σε κινητοποίηση κατά του Μητσοτάκη

Οι εργαζόμενοι συμμετείχαν στη μεγάλη κινητοποίηση κατά τις εξαγγελίες του Κυριάκου Μητσοτάκη για την μετεγκατάσταση 7 υπουργείων στο χώρο της ΠΥΡΚΑΛ

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η ξαφνική μετακίνηση δύο εργαζομένων από το εργοστάσιο του Υμηττού στο εργοστάσιο στη Μάνδρα των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων (ΕΑΣ). Μάλιστα πρόκειται για δύο εκ των συνδικαλιστών των ΕΑΣ.

Όπως καταγγέλλουν η τομεάρχης Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και η αναπληρώτρια τομεάρχης για την Κοινωνική Αλληλεγγύη της Θεανώ Φωτίου προφανώς η διοίκηση δεν συγχώρεσε στους δύο συνδικαλιστές ότι, εκπροσωπώντας τους συναδέλφους τους, συμμετείχαν στη μεγάλη κινητοποίηση εργαζομένων και δημοτών στις 3 Απριλίου κατά την επίσκεψη και τις εξαγγελίες του Κυριάκου Μητσοτάκη για την μετεγκατάσταση 7 υπουργείων στο χώρο της ΠΥΡΚΑΛ, αντί του πάρκου που απαιτούν οι κάτοικοι.

Όπως αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ, «μόνο συγκυριακή δεν μπορεί να είναι η απομάκρυνση από τον χώρο εργασίας τους και συνδικαλιστικής τους δράσης – και η βλαπτική εργασιακή μεταβολή (ωραρίου και ειδικότητας). Το γεγονός ότι τους ανακοινώθηκε απλώς ότι Δευτέρα πρωί, μετά από 25-35 χρόνια εργασίας τους στον Υμηττό, παρουσιάζονται στη Μάνδρα, χωρίς τήρηση των νόμιμων διαδικασιών και παρακάμπτοντας κάθε προβλεπόμενη συνδικαλιστική προστασία, ξεπερνά κάθε όριο!».

Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και Θεανώ Φωτίου τονίζουν ότι η «διορισμένη από τη ΝΔ διοίκηση των ΕΑΣ παρανομεί, εξαντλώντας την εκδικητικότητά της προς τους εργαζόμενους και την συνδικαλιστική τους ηγεσία, επειδή αντιδρούν στις μεθοδεύσεις της για πλήρη απαξίωση και ιδιωτικοποίηση της κρίσιμης για την ασφάλεια της χώρας αμυντικής βιομηχανίας. Ισχυρίζεται παράλληλα ότι δεν υπάρχει αντικείμενο εργασιών στο εργοστάσιο του Υμηττού την ίδια στιγμή που εκεί εργάζονται 49 εργολαβικοί εργαζόμενοι!

Η μετακίνηση των 2 μελών της διοίκησης του Σωματείου & Συμβουλίου Εργαζομένων ΕΑΣ Υμηττού χωρίς τη σύμφωνη γνώμη του σωματείου συνιστά παράβαση του άρθρου 14 παρ. 9 του συνδικαλιστικού νόμου 1264/82.

Η παράνομη, αιφνίδια, αντεργατική και αντισυνδικαλιστική απόφαση της διοίκησης είναι προάγγελος των συνεπειών του αντεργατικού νόμου Χατζηδάκη και δεν θα μείνει αναπάντητη» καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί