Νικητής με ανατροπή ο Άρης επί του Παναθηναϊκού

Ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε αλλά έμεινε με 10 παίκτες και ο Άρης, ο οποίος είχε χάσει πέναλτι, σκόραρε δις μέσα σε τρία λεπτά και πήρε μεγάλη νίκη στη Λεωφόρο με 2-1.

Από τα πρώτα λεπτά το παιχνίδι απέκτησε καλό ρυθμό, με τους κίτρινους να πρεσάρουν ψηλά τους πράσινους, δυσκολεύοντάς τους πολύ στο να κρατήσουν μπάλα και να κάνουν το παιχνίδι τους. Μετά το 20λεπτο, όμως, η κατάσταση ισορρόπησε και στο 31′ ήρθε και το γκολ και ήταν για τον Παναθηναϊκό: Σέντρα του Χουάνκαρ, κεφαλιά του Σανκαρέ και 1-0.

Οι πράσινοι πήραν το προβάδισμα αλλά ο Άρης αντέδρασε καλά και είχε πολύ μεγάλη ευκαρία για να ισοφαρίσει πριν το τέλος του ημιχρόνου, αφού στο 41′ πήρε πέναλτι για σπρώξιμο του Αλεξανδρόπουλου στον Ροζ. Ο Μάνος όμως, ο οποίος ανέλαβε την εκτέλεση αν και ο Άκης Μάντζιος είχε επιλέξει τον Μπερτόλιο, έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι και το 1-0 παρέμεινε.

Στο β’ μέρος, όμως, όλα άλλαξαν… Στο 49′ οι Θεσσαλονικείς είχαν μεγάλη διπλή ευκαιρία με τους Μαντσίνι – Μπερόλιο και στο 52′ οι πράσινοι έμειναν με 10 παίκτες μετά την αποβολή του Μαουρίτσιο για σκληρό μαρκάρισμα στον Τζέγκο. Ο Άρης αμέσως πίεσε, ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα και στο 62′ ο Μάνος βρέθηκε αμαρκάριστος στην περιοχή του Διούδη και έκανε το 1-1.

Η ψυχολογία ήταν, πλέον, υπέρ των κίτρινων και τρία λεπτά μετά, στο 65′, σκόραραν ξανά, με τον Ματέο Γκαρσία μετά από φάση διαρκείας, φέρνοντας τα πάνω-κάτω (1-2)! Και με τους πράσινους να έχουν καταρρεύσει, ο Άρης θα μπορούσε να βάλει και τρίτο γκολ με τον Μάνο, αλλά δεν το έκαναν.

Μικρό το καλό, όμως, για την ομάδα του Άκη Μάντζιου, αφού πήρε μια πολύ σημαντική νίκη που τη διατηρεί στη 2η θέση ό,τι κι αν κάνουν οι ΠΑΟΚ και ΑΕΚ στα δικά τους παιχνίδια.

Παναθηναϊκός: Διούδης, Μολό (69′ Ενγκμπακοτό), Νιάς, Βέλεθ, Χουανκάρ, Αλεξανδρόπουλος, Μαουρίτσιο, Σανκαρέ (80′ Μπουζούκης), Αϊτόρ (58′ Σάντσες), Βιγιαφάνιες (69′ Καμπετσής), Μακέντα (80′ Καρλίτος).

Άρης: Κουέστα, Ροζ, Δεληζήσης, Σούντγκρεν (58′ Γκανέα), Σάκιτς, Τζέγκο (58′ Ματίγια), Σάσα, Ματέο Γκαρσία (93′ Ιωάννου), Μανσίνι, Μπερτόλιο (86′ Σίλβα), Μάνος.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί