Ο ιατροδικαστής για την Κορίνα που χάθηκε στη Γαύδο: Θα μπορούσε να ζήσει, αν έφτανε εγκαίρως σε νοσοκoμείο

«Οι κακώσεις της δεν ήταν καθόλου τρομακτικές. Η τραυματίας έζησε δύο με δυόμιση ώρες με ρήξη στον πνεύμονα. Αν το κορίτσι έφτανε εγκαίρως σε κάποιο νοσοκομείο, τώρα σίγουρα θα ζούσε», τόνισε ο ιατροδικαστής Κρήτης, Σταμάτης Μπελιβάνης.

Νέα δεδομένα δημιουργεί η διαπίστωση του ιατροδικαστή που εξέτασε την σορό της Κορίνας, της φοιτήτριας του Πολυτεχνείου Κρητης, που βρήκε τραγικό θάνατο σε τροχαίο δυστύχημα στην Γαύδο.

Τα τραύματά της όχι μόνο δεν ήταν σοβαρά αλλά αν έφτανε εγκαίρως σε νοσοκομείο, το κορίτσι θα μπορούσε να ζει σήμερα μόνο με μια παρέμβαση ακόμη και στα επείγοντα, σύμφωνα με τον Αnt1.

Επισημαίνοντας την τραγική απουσία ελικοπτέρου ΕΚΑΒ στην Κρήτη, ο ιατροδικαστής κατέληξε ότι στην περίπτωση του τροχαίου στη Γαύδο, τα τραύματα της αδικοχαμένης Κορίνας θα μπορούσαν να είχαν αντιμετωπιστεί αρχικά χωρίς καν χειρουργείο! «Αρχικά, τα τραύματά της θα μπορούσαν να είχαν αντιμετωπιστεί χωρίς καν επέμβαση! Με μια απλή τοποθέτηση συσκευασίας αποσυμφορισμού αιμοπνευμοθώρακα, η οποία τοποθετείται στο ΤΕΠ κάθε νοσοκομείου, η φοιτήτρια σήμερα θα ήταν ζωντανή», ανέφερε ο ιατροδικαστής. Όμως, τα κατάγματα στα πλευρά σταδιακά προκάλεσαν τη μη λειτουργία του ενός πνεύμονα ενώ η εσωτερική αιμορραγία προκάλεσε τον αργό και μαρτυρικό θάνατο της 28χρονης.

«Όλοι είχαν ενημερωθεί από τις 5:57 και δεν προσέφεραν ελάχιστη βοήθεια. Το κορίτσι κατέληξε εντελώς αβοήθητο. Αυτό εμείς οι νομικοί το λέμε ενσυνείδητη αμέλεια, γνωρίζεις αλλά δεν παρεμβαίνεις…», δήλωσε ο δικηγόρος της οικογένειας του θύματος, Φίλιππος Σκαμπαρδώνης.

Τι συνέβη λοιπόν τα ξημερώματα της περασμένης Κυριακής; Πηγές από το Πυροσβεστικό Σώμα αναφέρουν ότι μόλις ειδοποιηθήκαν στις 6:00 το πρωί, άμεσα στο σημείο βρέθηκε πυροσβέστης του Κλιμακίου της Γαύδου, χωρίς όμως να μπορεί να προσεγγίσει την τραυματία. Αργότερα, με σκάφος του Λιμενικού από την Παλαιόχωρα Χανίων έφτασαν τέσσερις πυροσβέστες με τον απαιτούμενο εξοπλισμό οι οποίοι κατέβηκαν τον γκρεμό και προσέγγισαν το αυτοκίνητο. Ο γιατρός του νησιού δεν μπόρεσε να κατέβει ώστε να δώσει τις πρώτες βοήθειες, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες έδωσε την εντολή να μην μετακινηθεί η τραυματίας, ειδοποιώντας τις αρχές να γίνει αεροδιακομιδή.

Για να κερδίσουν χρόνο δεν κάλεσαν ελικόπτερο από την Αθήνα αλλά ζήτησαν ελικόπτερο της Αεροπορίας Στρατού από το Ηράκλειο, σύμφωνα με τον ΑΝΤ1. Τελικά το ελικόπτερο αυτό έφτασε μετά τις 10:00, όταν η φοιτήτρια είχε ήδη καταλήξει και έτσι παρέλαβε μόνο τον τραυματισμένο οδηγό. Και λίγο αργότερα στο σημείο πήγε και δεύτερο ελικόπτερο, ένα Αγκούστα Μπελ για να συνδράμει όμως δεν χρειάστηκε να κάνει κάτι και αποχώρησε.

Πηγή: in.gr

Δείτε επίσης: Θλίψη για τον χαμό της φοιτήτριας του Πολυτεχνείου Κρήτης στη Γαύδο- Το τραγικό “παιχνίδι” της μοίρας

“Η κοπέλα ήταν ζωντανή και αβοήθητη τουλάχιστον 5 ώρες”! – Συγκλονίζει κάτοικος της Γαύδου για την 25χρονη

Νέα μαρτυρία για τον θάνατο της 25χρονης Κορίνας στη Γαύδο: «Κάθε 15’ ρωτούσε αν ερχόταν η βοήθεια. Και η βοήθεια δεν ήταν πουθενά»

«Μακάρι να μπορούσα να τη φέρω πίσω»: Σπαραγμός από τον συνοδηγό του φρικτού δυστυχήματος στη Γαύδο

Η μητέρα της Κορίνας αμφισβητεί την εκδοχή του 40χρονου για το τροχαίο στη Γαύδο

Τροχαίο – Γαύδος: Τεχνικό σύμβουλο όρισε η οικογένεια της Κορίνας

«Δεν μπορεί να αποκλειστεί κανένα ενδεχόμενο, ούτε αυτό του εγκλήματος», λέει ο δικηγόρος της οικογένειας της Κορίνας (Βίντεο)

 Θρήνος στην κηδεία της Κορίνας που έχασε τη ζωή της στο θανατηφόρο τροχαίο στη Γαύδο

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί