Εκτέλεση Καραϊβάζ: Η έκτη εν ψυχρώ δολοφονία σε έξι μήνες σε γειτονιές και πολυσύχναστες περιοχές

Η δολοφονία του αστυνομικού συντάκτη αναδεικνύει την έξαρση της μαφιόζικης εγκληματικότητας στους δρόμους του Λεκανοπεδίου – Ποιές επιθέσεις έχουν γίνει

Η εκτέλεση του Γιώργου Καραϊβάζ στον Άλιμο μέρα-μερημέρι σοκάρει για την ψυχρότητά της. Ωστόσο δεν είναι η μοναδική φορά που τέτοιου είδους δολοφονίες λαμβάνουν χώρα τους τελευταίους μήνες, επιτείνοντας το γενικευμένο έλλειμμα ανασφάλειας που διακατέχει τους πολίτες, καθώς πληθαίνουν οι ένοπλες εκτελέσεις με όρους υποκόσμου.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως τους τελευταίους πέντε μήνες έχουν δολοφονηθεί πέντε άνθρωποι, και μάλιστα σε δρόμους γειτονιών και προαστίων.

  • Καλλιθέα, 5 Οκτωβρίου 2020: Στην οδό Θησέως 46 στην Καλλιθέα εκτελέστηκε λίγο μετα τις πέντε το πρωί με πυροβόλο όπλο ο 60χρονος Ευάγγελος Πάλλης
  • Βριλήσσια, 9 Δεκεμβρίου 2020: Ένας 56χρονος δολοφονήθηκε σε επεισόδιο με πυροβολισμούς στην οδό Υμηττού, στα Βριλήσσια, στις 3:30 το μεσημέρι. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αρχών η εκτέλεση παρέπεμπε σε ξεκαθάρισμα λογαριασμών.
  • Ηλιούπολη, 28 Δεκεμβρίου 2020: 38χρονος δολοφονήθηκε με μαφιόζικο τρόπο στην οδό Θερμοπυλών στην Ηλιούπολη. Αστυνομικές πηγές ανέφεραν πως ήταν γνωστός στις αρχές για υποθέσεις εκβιασμών.
  • Βάρη, 19 Ιανουαρίου 2020: Τέσσερα άτομα εισέβαλαν με πυροβόλα όπλα σε ταβέρνα στα «Βλάχικα» της Βάρης, περίπου στις 18:30 το απόγευμα και τραυμάτισαν θανάσιμα δύο ξένους υπηκόους. Σύμφωνα με την αστυνομία οι υπαίτιοι και τα θύματα ανήκαν σε συμμορίες που δραστηριοποιούνται στα Βαλκάνια.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί