Χωρίς ίχνος αυτοκριτικής η κυβέρνηση – Για τον Κοντοζαμάνη δεν είναι… μεγάλο το διάστημα που περιμένουν εκτός ΜΕΘ οι διασωληνωμένοι ασθενείς

«Υπάρχει μια μικρή και διαχειρίσιμη αναμονή»

Χωρίς ίχνος αυτοκριτικής για τις ευθύνες της κυβέρνησης Μητσοτάκη σε ό,τι αφορά την εφιαλτική κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης επέμεινε για ακόμη μια φορά στον ισχυρισμό ότι δεν είναι…μεγάλο το διάστημα που περιμένουν εκτός ΜΕΘ διασωληνωμένοι ασθενείς.

Στη Θεσσαλονίκη δεν υπάρχει κανένας διασωληνωμένος ασθενής εκτός ΜΕΘ, ενώ στην Αθήνα «υπάρχει μια μικρή και διαχειρίσιμη αναμονή», υποστήριξε χωρίς ίχνος ντροπής ο αναπληρωτής υπουργός, ο οποίος βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη,  προκειμένου να συμμετάσχει σε σύσκεψη με τους διοικητές της 3ης και 4ης ΥΠΕ καθώς και των νοσοκομείων της πόλης.

Αναφερόμενος στο σχέδιο για τη διαχείριση της παρούσας φάσης της πανδημίας, ο Β. Κοντοζαμάνης περιορίστηκε να απαριθμίσει τις 30 κλίνες ΜΕΘ – δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος στο Ιπποκράτειο και τις 18 επιπλέον κλίνες ΜΕΘ στο Παπανικολάου, οι οποίες ετοιμάζονται.

«Σε κάθε περίπτωση, στη Θεσσαλονίκη θα λάβουμε οποιοδήποτε μέτρο χρειαστεί προκειμένου να μην μείνει κάποιος συμπολίτης μας εκτός ΜΕΘ. Το σχέδιο το οποίο εφαρμόσαμε στη Θεσσαλονίκη, τον περασμένο Νοέμβριο, ήταν συγκεκριμένο και εφόσον χρειαστεί – ας ελπίσουμε όλοι να μην φτάσουμε σε αυτό το σημείο – θα το αναπτύξουμε πλήρως», δήλωσε ο Β. Κοντοζαμάνης.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί