Νοσοκομείο covid (και) το Γεννηματάς; Εφιαλτικές εφημερίες στο ΕΣΥ και κρούσματα σε εμβολιασμένους υγειονομικούς

Γεμάτο ασθενοφόρα το προαύλιο του Ευαγγελισμού – Κρούσματα σε υγειονομικούς που είχαν κάνει το εμβόλιο. Τι σχολιάζει η Παγώνη

Ο μεγάλος αριθμός των ημερήσιων κρουσμάτων, αλλά και η μεγάλη πίεση που δέχεται το ΕΣΥ, αναγκάζει το υπουργείο Υγείας να αναζητήσει άλλες τακτικές.

Ήδη, κατά μέσο όσο υπολογίζεται ότι τελευταίες μέρες οι ημερήσιες εισαγωγές στα νοσοκομεία της Αττικής ανέρχονται σε 300, κάτι που σημαίνει ότι γεμίζουν δύο νοσοκομεία σαν το Θριάσιο.

Η θεαματική αύξηση των εισαγωγών οδηγεί στην ανάγκη επιστράτευσης ενός ακόμη νοσοκομείου Covid με σκοπό την αποκλειστική νοσηλεία περιστατικών κοροναϊού και σύμφωνα με πληροφορίες το υπουργείο Υγείας προσανατολίζεται στην λύση του «Γεννηματάς» ή κάποιο άλλο νοσοκομείο του λεκανοπεδίου.

Επίσης, στον σχεδιασμό περιλαμβάνεται και το ενδεχόμενο αλλαγής του ισχύοντος προγράμματος των εφημερευόντων νοσοκομείων. Αντί κάθε νοσοκομείο να εφημερεύει ανά τέσσερις ημέρες, εξετάζεται να μπαίνει στην εφημερία κάθε δύο ημέρες, ώστε να γίνεται καλύτερη διαχείριση και κατανομή των ασθενών.

Ωστόσο, αυτή η εναλλακτική εξαρτάται από τον αριθμό των εξιτηρίων κάθε νοσοκομείου – αν είναι ικανοποιητικός, οι εφημερίες θα παραμείνουν ως έχουν.

Εφιαλτικές εφημερίες – Γεμάτο ασθενοφόρα το προαύλιο του Ευαγγελισμού

Οι εικόνες από το γεμάτο προαύλιο του Ευαγγελισμού από ασθενοφόρα, που μεταφέρουν ασθενείς με κορονοϊό, προβληματίζουν

Δύσκολη ήταν για μία ακόμη φορά η εφημερία του προηγούμενου 24ώρου στα νοσοκομεία της Αττικής καθώς η κατάσταση λόγω κορονοϊού παραμένει επιβαρυμένη. Χαρακτηριστικές είναι οι εικόνες από το γεμάτο προαύλιο του Ευαγγελισμού από ασθενοφόρα, που μεταφέρουν ασθενείς με κορονοϊό. Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 562 και αυξήθηκαν κατά 25.17%, ενώ στην Αττική ήταν 189. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ 749 πολίτες είναι διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ το τελευταίο 24ωρο. 

Η πίεση πάντως δείχνει να είναι μεγάλη και στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης. Μάλιστα σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Open, το τελευταίο 24ώρο έγινε ρεκόρ εισαγωγών στο ΑΧΕΠΑ με 72 ασθενείς.

41 κρούσματα σε υγειονομικούς που είχαν κάνει το εμβόλιο – Τι σχολιάζει η Παγώνη

Σε συναγερμό βρίσκεται το νοσοκομείο Γεννηματάς στην Αττική, καθώς έχουν εντοπιστεί 41 κρούσματα σε νοσηλευτικό προσωπικό και ασθενείς. Μάλιστα έχουν κλείσει ήδη δύο κλινικές, ενώ πολλοί από τους ασθενείς που είναι υγειονομικοί είχαν κάνει το εμβόλιο για τον κορονοϊό.

Η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Ματίνα Παγώνη, που βρίσκεται στο νοσοκομείο Γεννηματάς είπε στο STAR: «Είναι 15 από το υγειονομικό προσωπικό και οι υπόλοιποι είναι συνοδοί ασθενών και ασθενείς. Αν με ρωτάτε από που ξεκίνησε δεν ξέρω να σας πω ακόμα».

Με σχόλια και πληροφορίες από: Έθνος (1) και (2)Libre

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί