Άδεια πένθους για ζευγάρια στη Νέα Ζηλανδία που έχουν αποβάλει

Η κυβέρνηση της Νέας Ζηλανδίας εγκρίνει άδεια πένθους, τριών ημερών, για τις γυναίκες και τους συντρόφους τους που βιώνουν αποβολή ή θάνατο του εμβρύου

Το κοινοβούλιο της Νέας Ζηλανδίας, σε ομόφωνη ψηφοφορία την Τετάρτη, ενέκρινε ένα νομοσχέδιο που θα επιτρέπει στις μητέρες και τους συντρόφους τους να έχουν άδεια πένθους, τριών ημερών, σε περίπτωση αποβολής ή θανάτου του εμβρύου τους.

Το νομοσχέδιο αφορά τις γυναίκες που χάνουν ένα παιδί σε οποιοδήποτε σημείο κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Ακόμη, περιλαμβάνει και τους συντρόφους αλλά και τους γονείς που υιοθετούν ή να αποκτούν παιδί μέσω της διαδικασίας της παρένθετης μητρότητας.

Η Νέα Ζηλανδία, όπως αναφέρει το CNN, θα γίνει η δεύτερη χώρα που θα προσφέρει αμειβόμενη άδεια πένθους, για εργαζόμενους που υποφέρουν από αποβολή ή θάνατο του παιδιού τους.

Η Ginny Andersen, η βουλευτής του Εργατικού Κόμματος που παρουσίασε το νομοσχέδιο, δήλωσε πως ελπίζει το νομοσχέδιο να ενθαρρύνει και τις υπόλοιπες χώρες του πλανήτη, να λάβουν παρόμοια μέτρα.

“Ελπίζω ότι ενώ μπορεί να είμαστε ένα από τα πρώτα κράτη που εφαρμόζουμε κάτι τέτοιο, δεν θα είμαστε όμως ένα από τα τελευταία, και ότι και άλλες χώρες θα αρχίσουν επίσης περνούν νόμους για ένα σύστημα συμπονετικής και δίκαιης άδειας, που θα αναγνωρίζει τον πόνο και τη θλίψη που προέρχεται από την αποβολή και τον θάνατο ενός εμβρύου », είπε η Ginny Andersen στο κοινοβούλιο, κατά την τελική ανάγνωση του νομοσχεδίου.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί