Χωρίς ρεύμα παραμένουν περίπου 7.000 νοικοκυριά

Σε 7.000 υπολογίζεται ο αριθμός των νοικοκυριών που παραμένουν χωρίς ρεύμα στα βόρεια προάστεια της Αττικής το απόγευμα της Τετάρτης, κάποια για πάνω από τρία 24ωρα αφότου ξεκίνησε η κακοκαιρία με την οργή των κατοίκων πια να ξεχειλίζει.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από τον ΔΕΔΔΗΕ έχουν επανηλεκτροδοτηθεί τμήματα των γραμμών που παρουσίαζαν έως και σήμερα το πρωί ζημιές από την πτώση δέντρων στις περιοχές Εκάλη, Διόνυσο, Αγ. Στέφανο, Κρυονέρι, Άνοιξη, Δροσιά και Κάλαμο.

Χθες το πρωί ήταν χωρίς ρεύμα 70.000 νοικοκυριά και έτσι αυτό σημαίνει ότι τώρα πια έχει αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση στο 90% των περιπτώσεων, παρότι μετά τη χθεσινή τεχνική σύσκεψη οι υποσχέσεις ήταν ότι κάτι τέτοιο θα γινόταν μέχρι χθες τα μεσάνυχτα.

Από το πρωί μπήκαν στη μάχη 60 τεχνικοί από τις Περιφέρειες από Πελοποννήσου, Ηπείρου και Κεντρικής Ελλάδος για την αποκατάσταση των βλαβών στα βόρεια προάστια της Αθήνας.

Ο ΔΕΔΔΗΕ εφιστά εκ νέου την προσοχή σε όλους τους πολίτες σε περίπτωση που διαπιστώσουν ζημιές στο Δίκτυο (πεσμένα καλώδια, στύλους κλπ) να απομακρυνθούν άμεσα και να μην έρθουν σε καμία επαφή. Καλεί επίσης όσους πολίτες συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν προβλήματα ηλεκτροδότησης στις περιοχές που σημειώθηκαν ζημιές στο Δίκτυο από την κακοκαιρία, να επικοινωνήσουν με την Εταιρία για να εξεταστεί η περίπτωση μεμονωμένης βλάβης, τηλεφωνικά στο 11500 ή 2111900500, μέσω της εφαρμογής MyDEDDiE app σε Android και iOS από το κινητό τους ή και μέσω υπολογιστή από την ιστοσελίδα του ΔΕΔΔΗΕ στο Online Δήλωση Βλάβης (deddie.gr).

Συζητούν μείωση λογαριασμού για τον Φεβρουάριο

Με την ταλαιπωρία για χιλιάδες ανθρώπους να μην έχει τελειώσει, κι ενώ είναι σε εξέλιξη το πινγκ-πονγκ για τις ευθύνες για το «επιτελικό» φιάσκο, η ΔΕΗ φέρεται να προσανατολίζεται στην απαλλαγή των πληγέντων από τα τέλη δικτύου διανομής για το Φεβρουάριο, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-MΠΕ.

Το πρωί ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, επικοινώνησε με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΗ Γιώργο Στάσση και τού ζήτησε «ως μία κίνηση καλής θέλησης να εξετάσει μία μείωση στο λογαριασμό του ρεύματος για τον μήνα Φεβρουάριο για τα νοικοκυριά εκείνα τα οποία έμειναν χωρίς ρεύμα τις τελευταίες μέρες».

Η έκπτωση θα δοθεί από τον ΔΕΔΔΗΕ προκειμένου να ισχύσει και για όσους καταναλωτές έχουν επιλέξει διαφορετικό προμηθευτή ρεύματος.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί