Απίστευτη δήλωση Συρίγου: «Από το 1969 (επί χούντας…) είχε ιδρυθεί μέσα στα Πανεπιστήμια αστυνομικό τμήμα»

Ντροπιαστική επίκληση πρακτικών της χούντας από τον υφυπ. Παιδείας – Άγνωστο από πού αντλεί τη συγκεκριμένη πληροφορία ο υφυπουργός Παιδείας, καθώς δεν υπάρχει ιστορική καταγραφή και γνώση για τη λειτουργία αστυνομικών τμημάτων εντός των ΑΕΙ κατά τα μαύρα χρόνια της Χούντας

Τον αντιδημοκρατικό κατήφορο της κυβέρνησης κατόρθωσε να οδηγήσει… σε νέα βάθη ο υφυπουργός Παιδείας, επισημαίνει η ΕΠΕΚΕ Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία: Ο Άγγελος Συρίγος κατά τη διάρκεια ζωντανής εκδήλωσης, έσπευσε να υπενθυμίσει πως από το 1969 (δηλαδή μεσούσης της χούντας…) «είχε ιδρυθεί μέσα στα Πανεπιστήμια αστυνομικό τμήμα, τουλάχιστον στις πανεπιστημιουπόλεις».

Όπως τονίζει συγκεκριμένα η ΕΠΕΚΕ Παιδείας  του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία: 

Τον αντιδημοκρατικό κατήφορο της κυβέρνησης κατόρθωσε να οδηγήσει… σε νέα βάθη ο υφυπουργός Παιδείας Άγγελος Συρίγος, όταν κατά τη διάρκεια ζωντανής εκδήλωσης, στην αγωνία του να υπερασπιστεί την εγκατάσταση αστυνομικής δύναμης εντός των ΑΕΙ, ανέφερε πως:

«Να θυμίσω ότι από το 1969 είχε ιδρυθεί μέσα στα Πανεπιστήμια αστυνομικό τμήμα, τουλάχιστον στις πανεπιστημιουπόλεις. Επομένως, υπήρχε αστυνομικό τμήμα μέσα στις πανεπιστημιουπόλεις»

Δείτε το σχετικό απόσπασμα με τη δήλωση Συρίγου

Και η ΕΠΕΚΕ Παιδείας επισημαίνει:

Παραμένει άγνωστο από πού αντλεί τη συγκεκριμένη πληροφορία ο υφυπουργός Παιδείας, καθώς δεν υπάρχει ιστορική καταγραφή και γνώση για τη λειτουργία αστυνομικών τμημάτων εντός των ΑΕΙ κατά τα μαύρα χρόνια της Χούντας (1967-1974). Ωστόσο, λειτουργούσε σε πλήρη ανάπτυξη το Σπουδαστικό της Ασφάλειας, το οποίο «διέπρεπε» στις συλλήψεις, στα βασανιστήρια, στην παρακολούθηση και στον χαφιεδισμό φοιτητών και πανεπιστημιακών.

Πάντως, μετά την παραδοχή του υφυπουργού για τα ιστορικά πρότυπα της σημερινής κυβέρνησης ΝΔ, κάθε άλλη συζήτηση παρέλκει.

Μαθητές, φοιτητές, εκπαιδευτικοί, γονείς γνωρίζουν γιατί είναι δημοκρατικό καθήκον η αντίσταση στην απόπειρα της κυβέρνησης Μητσοτάκη να ολοκληρώσει το ημιτελές έργο της επταετίας. Η ντροπιαστική επίκληση του κ. Συρίγου προσβάλλει ολόκληρη την κοινωνία, συμπεριλαμβανομένων φυσικά και των συντηρητικών πολιτών. 

Η εκπαιδευτική κοινότητα, η νεολαία, οι φοιτητές με τη συμμετοχή τους αύριο Πέμπτη στα πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια σε όλη την Ελλάδα, τηρώντας όλα τα υγειονομικά μέτρα, θα υπερασπιστούν την Παιδεία και την Υγεία απέναντι στα βάρβαρα κυβερνητικά σχέδια δημοκρατικής εκτροπής.

Η εκπαιδευτική κοινότητα, η νεολαία, οι φοιτητές με τη συμμετοχή τους αύριο Πέμπτη στα πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια σε όλη την Ελλάδα, τηρώντας όλα τα υγειονομικά μέτρα, θα υπερασπιστούν την Παιδεία και την Υγεία απέναντι στα βάρβαρα κυβερνητικά σχέδια δημοκρατικής εκτροπής.

Σχετικά Άρθρα

2 Thoughts to “Απίστευτη δήλωση Συρίγου: «Από το 1969 (επί χούντας…) είχε ιδρυθεί μέσα στα Πανεπιστήμια αστυνομικό τμήμα»”

  1. Δήμος Σθένης

    Όσοι φοιτούσαμε τότε στα πανεπιστήμια και ιδιαίτερα στα περιφερειακά, δεν θυμόμαστε να έχουν εγκατασταθεί στους πανεπιστημιακούς χώρους αστυνομικοί. Δεν ξέρω ποιος είναι αυτός ο …Συρίγος, αλλά αποδείχνεται ανιστόρητος και βλαξ. Προσωπικά θυμάμαι τις χουντικές απειλές για δημιουργία τέτοιων “αστυνομικών θυλάκων” που όμως ποτέ δεν τις πήραμε στα σοβαρά και ποτέ δεν αποτολμήθηκε η φανερή δημιουργία τους γιατί ήταν και περιττοί επειδή οι τότε “βάρβαροι”:
    1) είχαν φροντίσει να διορίσουν “καθηγητές – χαφιέδες” οι οποίοι με την πρώτη ευκαιρία κάρφωναν στην ασφάλεια κάθε δημοκρατικό- αντιχουντικό καθηγητή που τολμούσε να εκφραστεί εναντίον του τότε Πατακιστάν και κάθε φοιτητή που “δεν συνεμορφούτο με τα υποδείξεις”. Παράλληλα είχα “εκλέξει” και τις Πρυτανικές Αρχές…
    2) είχαν φροντίσει να διορίσουν μόνο χαφιέδες στους φοιτητικούς συλλόγους οι οποίοι “επέβλεπαν” και ΄”έλεγχαν” τους καθηγητές, φοιτητές και πανεπιστημιακούς χώρους, κι όπου δεν έφτανε το μάτι των χαφιεδοκαθηγητών ως έξω απ’ το Πανεπιστήμιο,
    3) είχαν επίσης βάλει στα πόστα των υπηρεσιών που κινούνταν στους πανεπιστημιακούς χώρους (υπαλλήλους, καθαρίστριες, φοιτητικό εστιατόριο, κ.τ.λ.) ένα πλήθος χαφιεδαριού που κινούνταν παντού με επιπρόσθετη “εργασία” την κατασκόπευση των φοιτητών και το κάρφωμά τους στην Ασφάλεια
    4) τέλος είχαν καταστήσει τους αύλειους χώρους των Πανεπιστημίων “ξέφραγα αμπέλια” σε ασφαλίτες, σε αστυνομικούς με πολιτικά, σε κάτι καθημερινούς περίεργους τύπους με ¨καβουράκι, κατάμαυρο γυαλί και καπαρντίνα κι όταν ο “”ήλιος έσκαγε την πέτρα” και σε λοιπά παράσιτα (τους είχαμε μάθει πια) με τους οποίους λογαριαστήκαμε για τα καλά, όταν έπεσε η χούντα (δυστυχώς έτσι πιστέψαμε τότε) και βαυκαλιστήκαμε πως “επανήλθαμε στην …νομιμότητα”!!! Δε φανταζόμαστε τότε πως κάτι “εξαμηνίτικα” πολιτικά προσφυγόπουλα θα τους ξαναζωντάνευαν…
    Μετά απ’ όλα αυτά, αλήθεια τι χρειαζόντανε τότε τα αστυνομικά τμήματα στα πανεπιστήμια; Αφού μέσα στην καρδιά του Πανεπιστημίου είχαν απλώσει τους χαφιέδες τους και ήταν τόσοι που λίγο ήθελε και θα “ξεπερνούσαν” με τον αριθμό των και αυτόν των φοιτητών!!! Η δυσκολία και η προσπάθεια των σύγχρονων κρατούντων είναι το πως θα βάλουν τώρα στο χέρι το φοιτητικό κίνημα που με την “μπόχα φασιστίλας” που εκπέμπουν οι κυβερνώντες φοβούνται την αφύπνισή του!
    Η αγωνία τους είναι να προλάβουν! Γιατί ξέρουν (τουλάχιστον οι λίγοι έστω νοήμονες που υπάρχουν) πως τα …”ψωμιά τους είναι μετρημένα” και “Απρίλης – Μάης κοντά το θέρος”!!!
    “Μανάρια μου”!!!
    Υ.Γ.Η αποφώνηση είναι “κλεμμένη” από το ZaraleaksTV

  2. Anti-logos

    Όποιος από αυτούς που τους ψήφισαν το ’19, αυτό το ντροπιαστικό 22%, δεν έχει ακόμα καταλάβει τι έκανε, και πόση ζημιά στη χώρα και σε αυτή καθαυτή τη δημοκρατία, τότε του αξίζει προφανώς αυτό το ακροδεξιό τσίρκο που ακροβατεί στο όριο του φασισμού.
    Δεν έχουν όρια, είναι επικίνδυνοι.

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί