Ο κ. ανέμελος κατάφερε να πάρει μόνο πιστοποιητικό επιπολαιότητας και πολιτικής ανικανότητας

Χρήσιμο από ιατρικής άποψης αλλά όχι χρήσιμο για να ανοίξει ο τουρισμός μπορεί να είναι το πιστοποιητικό εμβολιασμού ξεκαθάρισε η πρόεδρος της Κομισικόν μετά το τέλος της τηλεδιάσκεψης των ηγετών της ΕΕ για την πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού.

Η Φον ντερ Λάιεν, αναφερόμενη στην πρόταση Μητσοτάκη επεσήμανε ότι πριν προχωρήσει η συζήτηση θα πρέπει να απαντηθούν ερωτήματα όπως «εάν το εμβόλιο αναστέλλει τη μετάδοση του ιού» και «για πόσο καιρό είναι αποτελεσματικός ο εμβολιασμός».

Η ΕΕ, υιοθέτησε, δηλαδή, τη συμβουλή του ΠΟΥ που εδώ και ημέρες έχει ενημερώσει όλα τα κράτη ότι διαφωνεί με την υιοθέτηση πιστοποιητικού εμβολιασμού που θα δίνει δικαιώμα ελεύθερης διέλευσης στους ταξιδιώτες.

Να σημειωθεί ότι σφόδρα κατά της πρότασης Μητσοτάκη τάχθηκε για λόγους δημόσιας υγείας και κινδύνου έκρηξης των κρουσμάτων σχεδόν το σύνολο των ηγετών της ΕΕ.

Η ανέμελη πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη προέβλεπε ότι όσοι έχουν εμβολιαστεί δεν θα υποβάλλονται στο υποχρεωτικό μοριακό τεστ (PCR) πριν την αναχώρηση, rapid test κατά την άφιξη στον προορισμό τους και καραντίνα όπου αυτό κρίνεται απαραίτητο.

Ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

Σε ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, σχετικά με την απόρριψη της πρότασης Μητσοτάκη για «πιστοποιητικό εμβολιασμού» από τους 27 της ΕΕ, τονίζεται:

«Ο κύριος Μητσοτάκης και η κυβέρνησή του αντί να αποφασίσουν να δώσουν μια μάχη για την έγκαιρη επάρκεια εμβολίων, την εξασφάλιση της πατέντας ώστε να παραχθεί μαζικά και γρήγορα το εμβόλιο και να μην κρέμεται όλος ο ευρωπαϊκός πληθυσμός από το πλάνο παραγωγής τριών βιομηχανιών, επέλεξε να κάνει απλά μια κίνηση εντυπωσιασμού, μόνο και μόνο για να ακουστεί ότι κάτι έκανε.

Το ευρωπαϊκό συμβούλιο απέρριψε την καταφανώς προβληματική από πλευράς θεμελιωδών δικαιωμάτων πρότασή του και το μόνο που του μένει είναι ένα ακόμη πιστοποιητικό επιπολαιότητας και πολιτικής ανικανότητας».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί