Ένωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδας: Θέλει να ελέγχει την εικόνα το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

Είναι ενήμερη και η Ένωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου και άλλες ενώσεις, έχουν θορυβηθεί όλοι, υπογράμμισε ο γ.γ. της ΕΦΕ Στο Κόκκινο.

Για το κατασταλτικό σχέδιο «διαχείρισης των δημόσιων υπαίθριων συναθροίσεων» μίλησε ο Βασίλης Ασβεστόπουλος στην Τζούλυ Τσίγκα.

«Χθες είχαμε μια “διάψευση της ερμηνείας που δώσαμε εμείς στην εντολή για περιορισμό της κινητικότητας δημοσιογράφων και φωτορεπόρτερ” στις διαδηλώσεις, από τον κ. Χρυσοχοϊδη. Εγώ λοιπόν –που σύμφωνα με το υπουργείο ΠΡΟΠΟ είμαι κακόβουλος– περιμένω ότι στην επόμενη διαδήλωση που θα με ελέγξει αστυνομικός, θα έχει στα χέρια του την σχετική εγκύκλιο. Θέλω να πω ότι η διόρθωση που βγήκε χθες, ουσιαστικά δεν υπάρχει», είπε ο γ.γ. της ΕΦΕ.

Επεσήμανε ότι «όπως πολύ σωστά είχε πει ο Γιάννης Μπεχράκης, οι φωτορεπόρτερ τρέχουμε εκεί απ’ όπου φεύγουν οι άλλοι και όσο περισσότεροι φωτορεπόρτερ βρισκόμαστε στο σημείο, τόσο πιο σωστή θα είναι η ενημέρωση. Το υπουργείο, όμως που στέλνει τον αστυνομικό με κάμερα, φοβάμαι πως θέλει να έχει την δυνατότητα ελέγχου της εικόνας».

Όπως είπε ο Βασίλης Ασβεστόπουλος «είναι ενήμερη και η Ένωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου και άλλες ενώσεις. Έχουν θορυβηθεί όλοι. Μια φωτογραφία από έναν φωτορεπόρτερ μπορεί να μην είναι αντικειμενική γιατί έχει μόνο την δική του ματιά. Όμως, μια φωτογραφία από 10 φωτορεπόρτερ είναι αντικειμενική».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί