Γερμανία: Αλλάζουν τα πρότυπα για τη χρήση μάσκας

Στη Γερμανία, σε συνδυασμό με την παράταση του lockdown έως τις 14 Φεβρουαρίου, εισάγεται παράλληλα, η υποχρεωτική χρήση ιατρικής μάσκας και όχι υφασμάτινης στα μέσα μαζικής μεταφοράς, έπειτα από πρόταση των ειδικών.

Αναλυτικότερα, σε μια επεισοδιακή τηλεδιάσκεψη που διήρκεσε περισσότερο από επτά ώρες, ανάμεσα στην Άνγκελα Μέρκελ με τα 16 κρατίδια, αφού συμφωνήθηκε η παράταση του lockdown, με εστιατόρια, επιχειρήσεις διασκέδασης και τομείς του λιανικού εμπορίου, να παραμένουν κλειστοί, αποφασίστηκε επίσης, ότι καθίσταται υποχρεωτική χρήση χειρουργικής μάσκας ή τύπου ΚΝ95 ή FFP2 στα μέσα μαζικής μεταφοράς με ότι αυτό συνεπάγεται για το κόστος που θα επωμισθούν οι χρήστες καθώς είναι αρκετά ακριβότερες από τις υφασμάτινες και τις κοινές ιατρικές μάσκες του εμπορίου.

Παράλληλα, αποφασίσθηκε ο περιορισμός του αριθμού των επιβατών στα ΜΜΜ με αύξηση της τηλεεργασίας ή αύξηση των δρομολογίων ή και τα δύο ώστε ο αριθμός των επιβατών τις ώρες αιχμής να είναι μειωθεί.

Αξίζει να σημειωθεί πως, κεντρικό σημείο τριβής, αποτελεί, η λειτουργία των σχολείων, με την καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, να επιμένει στο κλείσιμο, όμως συναντά αντιδράσεις από τα κρατίδια που ελέγχονται από τους σοσιαλδημοκράτες.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί