Με κορονοϊό έξι ηλικιωμένοι από το Δημοτικό Γηροκομείο Χανίων

Έξι τρόφιμοι του Δημοτικού Γηροκομείου Χανίων μεταφέρθηκαν το βράδυ της Δευτέρας στο Νοσοκομείο Χανίων, μετά τη διαπίστωση από τα τεστ PCR οτι είναι θετικοί στον κορονοϊό.

Η μεταφορά έγινε με συμβολή του ΕΚΑΒ, με τους ηλικιωμένους να μην εμφανίζουν έντονα συμπτώματα και να τοποθετούνται σε απλές κλίνες covid, ώστε να μην υπάρξει περαιτέρω διασπορά στο ίδρυμα.

Μέχρι σήμερα, τρία κρούσματα κορονοϊού είχαν εντοπιστεί τις προηγούμενες ημέρες στο γηροκομείο, όλα σε μέλη του προσωπικού.

Το πρώτο από αυτά είχε εντοπιστεί στις 24 Δεκεμβρίου, όταν είχε γίνει προγραμματισμένος έλεγχος σε όλο το προσωπικό του ιδρύματος και βρέθηκε θετική μια καθαρίστρια. Κανείς άλλος δεν είχε βρεθεί θετικός σε εκείνο το τεστ, ενώ στις 26 Δεκεμβρίου είχε γίνει τεστ και στους τρόφιμους, επίσης χωρίς κρούσματα.

Όμως, στις 28 και τις 29 Δεκεμβρίου, δύο νοσηλεύτριες παρουσίασαν συμπτώματα και όταν έκαναν το τεστ, βρέθηκαν θετικές στον κορονοϊό. Αποτέλεσμα είναι οι ίδιες, αλλά και όσοι ήρθαν σε επαφή μαζί τους στη βάρδια, 12 συνολικά άτομα, να τεθούν σε 14ήμερη καραντίνα.

Συνολικά το ίδρυμα φιλοξενεί 83 ηλικιωμένους.

zarpanews.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί