Καταγγελίες για ακυρώσεις εμβολιασμών υγειονομικών σε αρκετές περιοχές της χώρας

Μπαράζ καταγγελιών έρχεται τις τελευταίες ώρες από γιατρούς και νοσηλευτές σε διάφορες περιοχές της χώρα. Οι υγειονομικοί καταγγέλλουν ότι ενημερώθηκαν σήμερα πως ο εμβολιασμός τους που ήταν προγραμματισμένος να ξεκινήσει τη Δευτέρα, αναβάλλεται, χωρίς να έχει οριστεί νέα ημερομηνία.

Τις εν λόγω καταγγελίες που αφορούν περιοχές όπως η Αρκαδία, η Ηλεία, η Μεσσηνία, το Μεσολόγγι, η Χαλκίδα, ο Βόλος αναδεικνύουν δημοσιεύματα τοπικών μέσων, ενώ τις αναδεικνύει μέσω Twitter και ο πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ (Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών), Γιώργος Παπανικολάου.

Όλα αυτά συμβαίνουν μόλις μια ημέρα από την υποχώρηση της κυβέρνησης μετά την κατακραυγή για τους κατά προτεραιότητα εμβολιασμούς στελεχών της εις βάρος των εργαζομένων στην Υγεία.

Όπως αναφέρει το e-thessalia.gr, ο υποδιοικητής της 5ης ΥΠΕ επικοινώνησε με την διοίκηση του Νοσοκομείου Βόλου και ανακοίνωσε πως δεν θα υπάρξει κανένας εμβολιασμός υγειονομικού την Δευτέρα στο Νοσοκομείο και εμβόλια δεν πρόκειται να σταλούν την Κυριακή. Η απόφαση, σύμφωνα με την ιστοσελίδα, φέρεται να αφορά επίσης τα Νοσοκομεία της Στερεάς Ελλάδας, όπου είχαν προγραμματιστεί εμβολιασμοί..

Αντίστοιχα, σύμφωνα με το documento.gr, ακυρώσεις εμβολιασμού θα ισχύσουν και για τους νομούς Ηλείας, Μεσσηνίας και Αρκαδίας, ενώ, το apokalypseis.com δημοσιεύσει έγγραφο το οποίο φέρεται να είναι η ειδοποίηση προς το ιατρικό προσωπικό, η οποία αναφέρει:

Επειτα από προφορική επικοινωνία της 6ης ΥΠΕ δεν θα ξεκινήσει ο εμβολιασμός την Δευτέρα 4.1.2021 άρα δεν ισχύουν και τα ραντεβού. Αναμένονται νεότερες οδηγίες . Παρακαλούμε όπως ενημερωθούν όλοι οι συνάδελφοι. Εκ της Διοικήσεως.

Η «Εφ.Συν.» επικοινώνησε με τον Γιάννη Καρδέλη, διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας ο οποίος αναφέρει ότι δεν αναβλήθηκαν οι εμβολιασμού και πως ξεκινούν τη Δευτέρα σε οκτώ νοσοκομεία της περιφέρειάς του, ανάμεσά τους ο Άγιος Ανδρέας στην Πάτρα, το Γενικό Νοσοκομείο Αγρινίου, το Γενικό Νοσοκομείο Άρτας και το Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων. 

Αναφορικά με τον Βόλο και ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ Φώτης Σερέτης, εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία επισημαίνεται:

«Απάντηση σε δημοσιεύματα: 

Ουδέποτε αναβλήθηκε ο εμβολιασμός στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου καθότι αυτή τη στιγμή πραγματοποιούνται εμβολιασμοί σε εννέα (9) Νοσοκομεία της χώρας μεταξύ των οποίων και το ΠΓΝ Λάρισας, όπου οι εμβολιασμοί  διεξάγονται ομαλά.

Το Γενικό Νοσοκομείο Βόλου, όπως και τα υπόλοιπα Νοσοκομεία της 5ης Υ.Πε., θα πραγματοποιήσουν τους εμβολιασμούς για το προσωπικό το επόμενο χρονικό διάστημα, βάσει προγραμματισμού. 

Ήδη έχει δημιουργηθεί στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου άρτια εξοπλισμένο Εμβολιαστικό Κέντρο και έχουν ολοκληρωθεί οι εκπαιδεύσεις του προσωπικού που θα πραγματοποιήσουν τους εμβολιασμούς.»

Εκείνο που ήταν γνωστό και από τον υπουργό Υγείας είναι ότι τη Δευτέρα θα ξεκινήσει ο εμβολιασμός των υγειονομικών σε σαράντα νοσοκομεία της χώρας και σταδιακά θα επεκταθεί και στα υπόλοιπα.

Εκείνο που μένει να διευκρινιστεί είναι εάν, πλέον, τα νοσοκομεία που θα ξεκινήσουν διαδικασίες είναι λιγότερα από σαράντα και εάν το… επιτελικό κράτος μπλόκαρε για ακόμη μια φορά σε αυτή την κρισιμότατη περίοδο.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί