Εθελοντική Αιμοδοσία στην Αγία Βαρβάρα

Εθελοντική Αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί τη Κυριακή 20/12/2020 στο ΚΕΠ Αγίας Βαρβάρας και ώρες 10:00 – 13:30. Την αιμοδοσία διοργανώνει ο Παγκρήτιος Σύνδεσμος Εθελοντών Αιμοδοτών και Δωρητών Οργάνων Σώματος «Αιματοκρήτης» μαζί με το Πολιτιστικό Σύλλογο Αγίας Βαρβάρας και τη βοήθεια του Δήμου Γόρτυνας. Την επιστημονική επιμέλεια της αιμοδοσίας έχει η κινητή μονάδα αιμοδοσίας του Βενιζελείου Νοσοκομείου Ηρακλείου.  

Οι αιμοδότες για τη μετάβαση τους στο χώρο της αιμοδοσίας λόγω των μέτρων προστασίας που βρίσκονται σε ισχύ για την πανδημία COVID -19, μπορούν να στέλνουν μήνυμα με κωδικό 1 στο 13033 ή να συμπληρώνουν το κωδικό Β1 στη βεβαίωση μετακίνησης. 

Σημαντικό είναι ότι ο «Αιματοκρήτης» και οι συνεργαζόμενοι φορείς δε διαθέτουν τράπεζα αίματος ούτε διαχειρίζονται το αίμα που συλλέγεται. Κάθε Εθελοντής Αιμοδότης λαμβάνει ατομική κάρτα με την οποία μπορεί να καλύψει πιθανή μελλοντική ανάγκη σε αίμα, δική του ή συγγενή.  

Αίμα μπορούν να δώσουν όλοι οι υγιείς άνδρες και γυναίκες από 18-65 ετών. Πρέπει να είναι ξεκούραστοι, να έχουν φάει ελαφρύ πρωινό και να έχουν μαζί τους την αιμοδοτική τους κάρτα ή το ΑΜΚΑ και την αστυνομική τους ταυτότητα. Μπορούν να έχουν μαζί τους έγχρωμη φωτογραφία ταυτότητας για την έκδοση της κάρτας αιμοδότη. 

Κατά τη διάρκεια της πανδημίας οι ανάγκες σε αίμα είναι ιδιαίτερα αυξημένες γι αυτό κάθε συμμετοχή είναι πραγματικά πολύτιμη! 

Παράλληλα με την αιμοδοσία θα υπάρχει δυνατότητα για 

-Ενημέρωση&Εγγραφή για δωρεά μυελού οστών σε συνεργασία με το Όραμα Ελπίδας 

-Ενημέρωση&Εγγραφή για δωρεά οργάνων προς τον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων 

-Ενημέρωση και παράδοση ασκού για δωρεά ομφάλιου αίματος (για έγκυες γυναίκες) σε συνεργασία με τη ΔΗΤΟΒ. 

Πληροφορίες 6978-247010 2810-239773 email aimatocritis@hotmail.com www.aimatocritis.gr 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί