Επιστολή Μ. Χνάρη στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης για το σύστημα Nutri – Score

Με επιστολή του προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκη Βορίδη, ο Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης Πρωτογενή τομέα Μανόλης Χνάρης, ευχαριστεί για την άμεση παρέμβασή του Υπουργού στο Συμβούλιο Υπουργών της Ε.Ε. στις Βρυξέλλες, σε σχέση με το ζήτημά της επισήμανσης τροφίμων με βάση το σύστημα Nutri – Score.

Ειδικότερα, ο κ. Χνάρης αναφέρει, ότι, με το βέτο που έβαλε ο Υπουργός στη συνεδρίαση στις Βρυξέλλες απέτρεψε την υιοθέτηση του συγκεκριμένου συστήματος αξιολόγησης τροφίμων, το οποίο αδικούσε και υποβάθμιζε την αξία σημαντικών τοπικών ποιοτικών προϊόντων.

Όπως υπογραμμίζει ο κ. Χνάρης στην επιστολή του: «Το θέμα αυτό, καθώς και την κρισιμότητα του για τους κρητικούς παραγωγούς λαδιού, μελιού και άλλων προϊόντων σας το είχαμε επισημάνει με επιστολή μας στις αρχές Δεκεμβρίου. Προς αυτήν την κατεύθυνση είναι για μας μεγάλη ικανοποίηση ότι τα επιχειρήματά μας μεταφέρθηκαν στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο στο Συμβούλιο Υπουργών της ΕΕ, και χάρη στην παρέμβαση σας αποφεύχθηκε ένας σημαντικός κίνδυνος υποβάθμισης των Κρητικών ποιοτικών προϊόντων, ευρύτερα των Ελληνικών προϊόντων στην Ευρωπαϊκή αγορά».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί