Το SMS στο 13033 για Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά

Ποιον κωδικό στέλνουμε για να μπορέσουμε να μετακινηθούμε Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά

Ο χρόνος μετρά αντίστροφα για τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, γι’ αυτό και τόσο η κυβέρνηση όσο και οι λοιμωξιολόγοι δεν σταματούν να εφιστούν την προσοχή για τον τρόπο που θα γιορτάσουμε φέτος, τονίζοντας πως είναι κομβικής σημασίας να τηρήσουμε τα μέτρα ενάντια στη διασπορά του κορονοϊού, τα οποία και υπαγορεύουν να είμαστε αυστηρά έως 9 άτομα στο κάθε σπίτι αλλά και απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 22:00 έως τις 05:00. Έτσι, ένα ερώτημα που προκύπτει διαρκώς είναι ποιος είναι ο κωδικός που στέλνουμε με sms στο 13033 ώστε να μπορέσουμε να μετακινηθούμε εκείνες τις ημέρες. Την ίδια ώρα, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφέρθηκε στη Βουλή στην εκστρατεία για το εμβόλιο που ξεκινά στη χώρα, την οποία και χαρακτήρισε ως «επιχείρηση Ελευθερία».

Το ΦΕΚ που δημοσιεύτηκε αναφέρει πως όποιος θέλει να βγει από το σπίτι του θα πρέπει να στείλει sms στο 13033 με τον κωδικό 6. Πρόκειται, δηλαδή, να στέλνουμε sms στο 13033 στον κωδικό που μέχρι σήμερα στέλναμε για σωματική άσκηση, βόλτα ή κατοικίδιο. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, ξεκαθάρισε ότι στα ρεβεγιόν Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς δεν θα επιτρέπεται η συγκέντρωση σε σπίτια περισσοτέρων των εννέα ατόμων, τα οποία θα πρέπει να προέρχονται το πολύ από δύο οικογένειες, ενώ δεν θα αλλάξει τίποτα στην απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 22:00 έως τις 05:00.

Λόγω της απαγόρευσης κυκλοφορίας που θα παραμείνει κανονικά σε ισχύ καθ’ όλη την διάρκεια των εορτών θα είναι εξαιρετικά δύσκολο να φύγει κάποιος από το σπίτι του την παραμονή των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς ή άλλη νύχτα των εορτών διότι δεν θα μπορεί να επιστρέψει χωρίς να δικαιολογεί γιατί μετακινήθηκε. Με απλά λόγια ή θα πρέπει να γυρίσει στο σπίτι του μέχρι τις 22:00 ή να διανυκτερεύσει στο φιλικό σπίτι.

Ολη η απόφαση για τα ρεβεγιόν και τις εκκλησίες

Συνάθροιση μέχρι 9 άτομα από 2 οικογένειες σε σπίτια για το ρεβεγιόν των Χριστουγέννων – Πρωτοχρονιάς και 3 Θείες λειτουργίες με μέγιστο αριθμο πιστών 25 σε ναούς και 50 σε μητροπόλεις, ορίζει η απόφαση της κυβέρνησης που δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ για τους περιορισμούς λόγω του lockdown για τα μέτρα περιορισμού της διασποράς από τον κορονοϊό. Την ίδια ώρα, οι λοιμωξιολόγοι ανησυχούν για τον κίνδυνο μεγάλης διασποράς του ιού λόγω των συναθροίσεων για το ρεβεγιόν.

Συμφώνα με το ΦΕΚ που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα της κυβέρνησης, για ρεβεγιόν και ειδικά τις ημέρες 24 – 25 Δεκεμβρίου 2020 και 1 Ιανουαρίου 2021 επιτρέπονται συναθροίσεις με ανώτατο όριο έως 9 ατόμων που προέρχονται από 2 οικογένειες.

Για τις εκκλησίες προβλέπεται η τέλεση λειτουργιών 25/12/2020, 1/1/2021 και 6/1/2021 με παρουσία πιστών. Ένας πιστός ανά 15 τμ με μέγιστο αριθμό 25 πιστών για τους ιερούς ναούς και μέγιστο αριθμό 50 ατόμων για μητροπολιτικούς ναούς.
Για τα Θεοφάνια απαγορεύεται η τέλεση αγιασμού των υδάτων σε υπαίθριους χώρους. Επιτρέπεται μόνο εντός των ιερών ναών.

Επιχείρηση «Ελευθερία» για τα εμβόλια

Καθώς η ανθρωπότητα έχει εναποθέσει τις ελπίδες της στο εμβόλιο για να επιστρέψει σταδιακά σε μια κανονικότητα, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, έκανε ειδική μνεία στη Βουλή την Τρίτη 15 Δεκεμβρίου, στην εκστρατεία για τον εμβολιασμό που ξεκινά στη χώρα μας, την οποία χαρακτήρισε ως «επιχείρηση Ελευθερία».

Ανακοίνωσε, μάλιστα, ότι η έγκριση του εμβολίου της Pfizer μπορεί να γίνει γρηγορότερα και να το έχουμε μία εβδομάδα νωρίτερα από ό,τι περιμέναμε και ως εκ τούτου η χώρα θα πρέπει να προετοιμαστεί για την δύσκολη άσκηση. Σημαντικό, όπως εξήγησε, ρόλο θα παίξουν οι φαρμακοποιοί της χώρας ενώ κάλεσε τους πάντες να βοηθήσουν προς την ολοκλήρωση του στόχου. Να σημειωθεί, πάντως, πως υπογράμμισε ότι ακόμα και μετά τον εμβολιασμό θα φοράμε μάσκα, μέχρι τουλάχιστον το 60% του πληθυσμού να έχει κάνει το εμβόλιο.

Στο πρώτο στάδιο των εμβολιασμών δεν θα εμβολιαστούν οι έγκυες και τα παιδιά, κάτω των 16 ετών, καθώς ακόμη δεν έχουν γίνει κλινικές μελέτες για να υπάρχουν ασφαλή συμπεράσματα. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του OPEN TV, φαίνεται πως θα είναι 250.000 οι πρώτες δόσεις του εμβολίου που θα φτάσουν στη χώρα μας. Σε περίπτωση που αυτό «κλειδώσει», θα εμβολιαστούν περίπου 125.000 Ελληνες, καθώς θα χρειαστούν δύο δόσεις του εμβολίου. Σε αυτούς συγκαταλέγονται υγειονομικοί, ηλικιωμένοι και εργαζόμενοι σε κλειστές δομές. Οι πρώτες δόσεις του εμβολίου αναμένεται να φτάσουν στη χώρα μας έως την 1η Ιανουαρίου.

Σχετικά Άρθρα

One Thought to “Το SMS στο 13033 για Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά”

  1. επιχείρηση Ελευθερία

    Η επιχείριση “Ελευθερία” παραπέμπει ευθέως στο σύνθημα του ’21 “ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Η ΘΑΝΑΤΟΣ” … και ακούγεται σατανικά ειρωνικό, κυνικό και απειλητικό!

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί