Ο σπαραγμός της μάνας που διασώζεται στη Μεσόγειο αλλά διαπιστώνει ότι χάνει το μωρό της… (βίντεο)

Η διάσωση από Ισπανούς διασώστες της ΜΚΟ Open Arms δεν ήταν αρκετή για να κρατήσει στη ζωή τον μόλις έξι μηνών Joseph από τη Γουινέα.

Όπως αναφέρει ο Guardian, αν και επέζησε από το ναυάγιο του σκάφους που τον μετέφερε, μαζί με δεκάδες άλλους μετανάστες, άφησε την τελευταία του πνοή πάνω στο σωστικό σκάφος, στα νερά της Μεσογείου.

Το αγόρι ανασύρθηκε από το νερό το πρωί της Τετάρτης, όταν η βάρκα στην οποία επέβαινε, μαζί με περίπου εκατό ακόμα μετανάστες, αναποδογύρισε ανοιχτά της Λιβύης. Τουλάχιστον πέντε ακόμα αιτούντες άσυλο βρήκαν τραγικό θάνατο μέσα στο νερό.

«Παρά τις τεράστιες προσπάθειες της ιατρικής μας ομάδας, ένα μωρό 6 μηνών μόλις πέθανε. Ζητήσαμε άμεση μετακίνηση για εκείνον και άλλους που βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση, αλλά δεν τα κατάφερε. Πόσος πόνος και θλίψη!» έγραψε η ΜΚΟ Open Arms στο Twitter.

Οι κραυγές της μητέρας του, την ώρα που εκείνη διασώζεται αλλά δεν έχει στα χέρια της τον γιο της, συγκλονίζουν…

Η βάρκα είχε ξεκινήσει από τη Λιβύη αλλά λίγες ώρες μετά άρχισε να βάζει νερά. Περιπολικό αεροσκάφος της Frontex την εντόπισε και σήμανε συναγερμό, και στη συνέχεια έσπευσαν τα σωστικά της Open Arms.

«Όταν έφτασαν οι διασώστες μας, αντίκρισαν δραματικές σκηνές» περιέγραψε στον Guardian o πρόεδρος της ΜΚΟ Riccardo Gatti. «Εκατοντάδες άνθρωποι βρίσκονταν στο νερό, στην ανοιχτή θάλασσα. Ανάμεσά τους και παιδιά».

Κρίνοντας την κατάσταση του μικρού Joseph ως σοβαρή, οι διασώστες ζήτησαν από τις αρχές της Μάλτας και της Ιταλίας να τον δεχθούν για να έχει την απαραίτητη ιατρική φροντίδα. Ωστόσο, όταν έφτασε η ιταλική ακτοφυλακή, ο μικρός Joseph ήταν ήδη νεκρός.

«Κάναμε ό,τι μπορούσαμε για να σώσουμε τους επιβαίνοντες» ανέφερε η ιατρική ομάδα της ΜΚΟ Italian Emergency, «Όλα έγιναν λίγα χιλιόμετρα μακριά από μία αδιάφορη Ευρώπη. Αντί να ετοιμάζουν δομημένο σύστημα έρευνας και διάσωσης, εξακολουθούν να θάβουν τα κεφάλια τους στην άμμο, προσποιούμενοι πως δεν βλέπουν πως η Μεσόγειος έχει μετατραπεί σε νεκροταφείο».

Άλλο ένα παιδί ήταν μεταξύ των 13 ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους σε άλλο ναυάγιο ανοιχτά της Λιβύης την Πέμπτη. Έντεκα διασωθέντες μεταφέρθηκαν πίσω στη Λιβύη.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί