Προφυλακίστηκε ο 16χρονος για την δολοφονία της 50χρονης στην Αγία Βαρβάρα

Το δρόμο για τη φυλακή πήρε, μετά την απολογία του, ο 16χρονος ο οποίος φέρεται να εμπλέκεται στην άγρια δολοφονία της 50χρονης στην Αγία Βαρβάρα.

Ο ανήλικος εμφανίζεται να ζήτησε συγγνώμη που δεν εμπόδισε όσα συνέβησαν το μοιραίο βράδυ και δεν ειδοποίησε τις αρμόδιες αρχές.

Ο 16χρονος στην απολογία του ενώπιον της ανακρίτριας ανηλίκων φέρεται να αποποιήθηκε τον πρωταγωνιστικό ρόλο που του αποδίδουν οι συγκατηγορούμενοι του, η 15χρονη κόρη του θύματος και ο 17χρονος σύντροφος της.

Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν ότι υπέδειξε τον 17χρονο συγκατηγορούμενο του ως τον δράστη του εγκλήματος

Ο 16χρονος, σύμφωνα με πληροφορίες, παραδέχτηκε ότι ήταν στο σπίτι της Αγίας Βαρβάρας το μοιραίο βράδυ αλλά αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι συμμετείχε στο έγκλημα.

Από φόβο και αμηχανία παρέμεινε με τους άλλους δύο εφήβους, αλλά μετά επέστρεψε στο Λουτράκι και παραδόθηκε στις αρχές, τόνισε σε δηλώσεις του ο συνήγορός του Θανάσης Ράπτης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι βάσει της ηπιότερης ποινικής μεταχείρισης που προβλέπει η νομοθεσία για τους ανηλίκους, η προφυλάκιση δεν μπορεί να διαρκέσει περισσότερο από έξι μήνες, ενώ το ανώτατο όριο ποινής που μπορεί να επιβληθεί, ακόμα και για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας, είναι οκτώ χρόνια.

Υπενθυμίζεται ότι αύριο το μεσημέρι θα απολογηθούν στην ανακρίτρια ανηλίκων η 15χρονη κόρη του θύματος και ο 17χρονος φίλος της.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί