Οι βουλευτές Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την έναρξη της σχολικής χρονιάς

Με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ν. Ηρακλείου και αν. Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων Χάρης Μαμουλάκης προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση:

«Στην έναρξη της πιο ιδιαίτερης σχολικής χρονιάς των τελευταίων δεκαετιών, όπου οι νέες υγειονομικές και κοινωνικές συνθήκες δημιουργούν μια εντελώς διαφορετική ​καθημερινότητα, θα ήθελα να ευχηθώ υγεία και δύναμη σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς. Τα νέα αυτά δεδομένα, που έρχονται να προστεθούν στα σημαντικά προβλήματα που δημιουργούνται από τη νεοφιλελεύθερη κυβερνητική ιδεοληψία, όπως είναι η αύξηση του αριθμού των μαθητών ανά τάξη, οι πολλές κενές θέσεις δασκάλων και καθηγητών, αλλά και η έλλειψη υλικοτεχνικού εξοπλισμού, μας οδηγούν στο να συνεχίσουμε να πιέζουμε την Κυβέρνηση της ΝΔ, για να γίνει πράξη το αυτονόητο. Για να γίνει κατανοητό ότι η επένδυση στη σύγχρονη δημόσια εκπαίδευση, είναι ζήτημα μείζονος σημασίας. Και αποτελεί την ελάχιστη υποχρέωση της Πολιτείας, απέναντι στη νέα γενιά».

Ευχές  του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ προοδευτική συμμαχία, Σωκράτη Βαρδάκη, για την έναρξη του σχολικού έτους:

Η φετινή σχολική χρονιά ξεκινά κάτω από ιδιαίτερες συνθήκες. Μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς καλούνται φέτος να αλλάξουν τις συνήθειές τους μέσα στις σχολικές  αίθουσες, αλλά και έξω από αυτές σε κάθε δραστηριότητα του σχολικού βίου.

 Δυστυχώς η πολιτεία μετακύλισε τις ευθύνες της  ξεχωριστα στους πολιτες και μαθητες στον καθένα από μικρό ή μεγαλύτερο. 

Παρόλα αυτά οφείλουμε να προσέχουμε όλοι μας  τον εαυτό μας αλλά και τον διπλανό μας έχοντας στο νου μας ότι η υγεία είναι το πολυτιμότερο αγαθό.

 Φέτος η σχολική κοινότητα θα δοκιμαστεί πολλαπλά, καθώς αν και υπήρξε ικανό χρονικό διάστημα για να πάρει η κυβέρνηση τα απαραίτητα μέτρα, όπως έκαναν άλλες ευρωπαϊκές χώρες με προσλήψεις εκπαιδευτικών και μικρά σε αριθμό μαθητών τμήματα, τελικά σημαντικά ζητήματα έμειναν υποσχέσεις.

Στους εκπαιδευτικούς και γονείς εύχομαι υγεία και δύναμη στο εξαιρετικά δύσκολο, αλλά σημαντικό έργο τους. 

Επίσης να ευχηθώ σε όλες τις μαθήτριες και τους μαθητές υγεία και μια χρονιά αποδοτική, γεμάτη χαμόγελα.

Σχετικά με την σημερινή έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ηγουμενίδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Σε μια ιδιαίτερη χρονιά, με ένα δύσκολο φθινόπωρο και έναν ακόμη πιο δύσκολο χειμώνα, εύχομαι μέσα από την καρδιά μου μια καλή σχολική χρονιά γεμάτη υγεία και πρόοδο.

Δεν μπορώ, ωστόσο, να μην σημειώσω ότι σήμερα οι περισσότεροι γονείς είναι εξαιρετικά ανήσυχοι που στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο. Την ίδια ανησυχία έχουν και οι δάσκαλοι, οι καθηγητές και το διοικητικό προσωπικό: Εξαιτίας των απαράδεκτων παλινωδιών και καθυστερήσεων της ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας είναι μετέωρο σε όλη την εκπαιδευτική κοινότητα ένα αίσθημα ανασφάλειας που επικρατεί και αφορά την δημόσια υγεία στα σχολεία.

Η Κυβέρνηση:

-Αντί να διασφαλίσει εγκαίρως μάσκες στα σχολεία, καθυστέρησε και το άφησε για την τελευταία στιγμή. Μόλις προχθές μάλιστα ενημερωθήκαμε πως ανάδοχοι δεν πληρούν στοιχειώδη κριτήρια σε προσυμβατικό έλεγχο νομιμότητας για την προμήθεια μασκών στα σχολεία.

-Αντί να μειώσει τον αριθμό των μαθητών ανά τάξη, πρέπει να είναι η μοναδική Κυβέρνηση στον πλανήτη που εν μέσω πανδημίας νομοθέτησε την αύξηση του αριθμού μαθητών ανά τάξη.

– Αντί για μόνιμους διορισμούς, περνάει απόψε από τη Βουλή – πρώτη μέρα λειτουργίας των σχολείων – τον θεσμό του προσωρινού αναπληρωτή 3μηνης «διάρκειας», γιατί πολύ απλά θέλει καθηγητές με «ημερομηνία λήξης» και όχι μόνιμο εκπαιδευτικό προσωπικό για τα παιδιά μας.

– Αντί να αυξήσει τις σχολικές αίθουσες και επομένως τις αποστάσεις, θεωρεί πως αρκούν οι υπάρχουσες δομές και διαφημίζει τον καθιερωμένο αγιασμό στα σχολεία σα να μην συμβαίνει απολύτως τίποτε.

-Αντί σήμερα να κάνει πανηγυρικές δηλώσεις, η Υπουργός ας επισκεφθεί το Ευρωπαϊκό Σχολείο Ηρακλείου που σήμερα– λόγω έλλειψης διδακτικού προσωπικού – αναστέλλει τη λειτουργία του. Και αςφροντίσει κάποια στιγμή να απαντήσει στους γονείς που της έχουν στείλει αναλυτικό υπόμνημα.

-Αντί για διάτρητα υγειονομικά πρωτόκολλα, η Κυβέρνηση οφείλει να αυστηροποιήσει τα μέτρα και να εγκαταλείψει την πυξίδα του «πηγαίνοντας και κάνοντας».

Όσο δύσκολη κι αν είναι μια τέτοια απόφαση, αλλά ακριβώς για λόγους δημόσιας υγείας, όταν φέτος θα χτυπήσει το πρώτο κουδούνι προσωπικά κρίνω πως δεν είναι απαραίτητο να παραστώ όπως κάθε χρόνο σε σχολείο του Νομού Ηρακλείου. Είμαι βέβαιος πως θα δοθεί μια άλλη ευκαιρία και πως οι δάσκαλοι θα κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους για να προστατεύσουν τους μαθητές και τις μαθήτριες».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί