Νέο χτύπημα στην αγορά από την κυβέρνηση: Απαγόρευσαν και το delivery μετά τα μεσάνυχτα σε Ηράκλειο και Χανιά!

Ένας τρόπος που είχαν τα καταστήματα εστίασης να εργάζονται μέσα στην πανδημία, ήταν το delivery. Πλέον και αυτός ο τρόπος απαγορεύεται μετά τις 12 το βράδυ, όταν δηλαδή κλείνουν τα καταστήματα για τον κόσμο! Στα περιοριστικά μέτρα υπήρχαν εξαιρέσεις για το delivery, όμως με κυβερνητική απόφαση σταματά η εξαίρεση σε Ηράκλειο και Χανιά, όπου υπάρχουν τα ειδικά μέτρα!

Η απαγόρευση ισχύει από την αρχή των περιοριστικών μέτρων, αλλά ουδείς το είχε καταλάβει κι έτσι οι επιχειρήσεις έστελναν φαγητό στα σπίτια μετά το κλείσιμο.

Η απαγόρευση αυτή προκύπτει από το γεγονός στην τελευταία ΚΥΑ (ΦΕΚ 3639/Β/1-9-2020) καταργήθηκαν αναφορές σε προηγούμενες αποφάσεις, οι οποίες προέβλεπαν την κανονική λειτουργία του delivery και του take away. Με την κατάργηση των αναφορών, οι δραστηριότητες αυτές εντάσσονται στη γενική απαγόρευση.

Άρα, πλέον δεν μπορούν να λειτουργούν ούτε με αυτό τον τρόπο τα καταστήματα μετά τις 12 το βράδυ. Κι ένα ακόμα πρόβλημα προστίθεται στις δύσκολες ώρες επιχειρηματιών και εργαζομένων σε Ηράκλειο και Χανιά, από μια κυβέρνηση που αντί να βοηθά, μόνο απαγορεύει σε τέτοιες συνθήκες…

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί