Πρώην στενός συνεργάτης του Τραμπ συνελήφθη για απάτη

Ο πρώην στενός συνεργάτης του Ντόναλντ Τραμπ, Στιβ Μπάνον, συνελήφθη με κατηγορίες για κατά συρροή εξαπάτηση δωρητών για την καμπάνια «Χτίζουμε το τείχος».

Η εν λόγω καμπάνια είχε κατορθώσει να συγκεντρώσει πάνω από 25 εκατομμύρια δολάρια. Ποσό το οποίο, με τις ενέργειες του Στιβ Μπάνον, πήγε προς τον ιδρυτή της καμπάνιας, Μπράιαν Κόλφατζ, που επίσης βρίσκεται στα χέρια των αρχών.

Η ομοσπονδιακή εισαγγελία των ΗΠΑ αναφέρει ότι μέρος των χρημάτων χρησιμοποιήθηκε από τον Κόλφατζ για κάλυψη «δαπανών πολυτελείας», με τον πρώην επικεφαλής στρατηγικής του Τραμπ, Στιβ Μπάνον, να λαμβάνει μέσω ΜΚΟ το ποσό του ενός εκατομμυρίου δολαρίων, βάζοντας στον λογαριασμό του ένα μεγάλο μέρος από τα χρήματα αυτά, όπως σημειώνουν οι New York Times.

Ο Στιβ Μπάνον, ο οποίος υπήρξε στενός συνεργάτης του Ντόναλντ Τραμπ, εκτελώντας χρέη διευθυντή της προεδρικής του εκστρατείας, είχε διατελέσει επικεφαλής της ειδησεογραφικής ιστοσελίδας BreitBart News με απόψεις που έτειναν προς την άκρα δεξιά και κείμενα που προωθούσαν τον ρατσιστικό και ξενοφοβικό λόγο. 

Ο Μπάνον έχει απασχολήσει τις αρχές και λόγω της προσωπικής του ζωής. Η δεύτερη σύζυγός του, είχε καταθέσει μήνυση εναντίον του το 1996 για ενδοοικογενειακή βία, με την υπόθεση να μπαίνει στο «συρτάρι» διότι η ίδια δεν παρουσιάστηκε στο δικαστήριο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Μπάνον δεν είναι το πρώτο μέλος του επιτελείου Τραμπ που έχει «μπλεξίματα» με τη δικαιοσύνη, καθώς τον Νοέμβριο του 2018 βρέθηκε στη φυλακή ο Τζορτζ Παπαδόπουλος, έχοντας δηλώσει ένοχος στις κατηγορίες για ψευδορκία σε ομοσπονδιακούς πράκτορες στο πλαίσιο της έρευνας για τις σχέσεις μεταξύ της προεκλογικής ομάδας του Αμερικανού προέδρου και της Ρωσίας.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί