Νέα γυναικοκτονία συγκλονίζει την Τουρκία – Κύμα οργής και διαδηλώσεις για την 27χρονη Pinar Gultekin

Δολοφονήθηκε άγρια από τον πρώην σύντροφό της – Γυναίκες βγήκαν στους δρόμους σε δεκάδες  πόλεις της Τουρκίας

Η Pinar Gultekin προστίθεται στον πολύ μακρύ κατάλογο των γυναικοκτονιών στην Τουρκία, προκαλώντας κύμα οργής στα social media αλλά και διαδηλώσεις.

Η Pinar Gultekin έφυγε από τη ζωή, άγρια δολοφονημένη από τον πρώην σύντροφό της. Η οικογένεια της 27χρονης φοιτήτριας την αναζητούσε από τις 16 Ιουλίου. Τελικά το σώμα της γυναίκας εντοπίστηκε καμένο σε δασική περιοχή στο Μεντεσέ της Τουρκίας.

Ο 32χρονος πρώην φίλος της κλήθηκε από τις Αρχές να καταθέσει, ωστόσο έπεσε σε αντιφάσεις στη διάρκεια της ανάκρισης. Πλάνα από κάμερες ασφαλείας τον έδειχναν να αγοράζει δύο μπουκάλια με βενζίνη από βενζινάδικο, οπότε ομολόγησε το άγριο εγκλημά του.

Στην ομολογία του είπε ότι αρχικά την χτύπησε επειδή αρνήθηκε να τα ξαναβρούν και τη δολοφόνησε όταν ήταν λιπόθυμη.

Η δολοφονία της Pinar Gultekin έχει λάβει μεγάλες διαστάσεις στα social media. Χιλιάδες χρήστες χρησιμοποιώντας το hastag #PınarGültekin εκφράζουν την οργή, τη λύπη και την αγανάκτησή τους.

Αίσθηση προκάλεσε η ανάρτηση του Τούρκου προέδρου Ερντογάν, όπου εξέφρασε τη θλίψη του και καταδίκασε όλα τα εγκλήματα σε βάρος των γυναικών.

Οι έντονες αντιδράσεις για τη δολοφονία της Πινάρ δεν σταμάτησαν στα social media, γυναίκες βγήκαν στους δρόμους σε δεκάδες  πόλεις της Τουρκίας προκειμένου να καταγγείλουν τη μεγάλη αύξηση που παρουσιάζουν οι γυναικοκτονίες στη χώρα.

Αυγή

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί