Μικτή Χορωδία Π.Ε Ηρακλείου: Συναυλία με τραγούδια των Χατζιδάκι και Θεοδωράκη

Η Μικτή της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου, παρουσιάζει  μια βραδιά με αγαπημένα τραγούδια των δυο πιο σημαντικών Ελλήνων συνθετών, Μάνο Χατζιδάκι και Μίκη Θεοδωράκη. Τραγούδια που όλοι έχουμε αγαπήσει και τραγουδήσει.

Στο πιάνο, η Έλενα Περισυνάκη.

Καλλιτεχνική Διεύθυνση, Λένα Χατζηγεωργίου

Κηποθέατρο Μάνος Χατζιδάκις, Δευτέρα 27 Ιουλίου στις 21:30

Είσοδος Ελεύθερη

Είσοδος Ελεύθερη με προσκλήσεις

Η συναυλία είναι συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης-Π.Ε. Ηρακλείου με τη στήριξη του Δήμου Ηρακλείου.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι διατίθενται με σειρά προτεραιότητας προσκλήσεις στην Περιφέρεια και στο γραφείο του Καλλιτεχνικού Διευθυντή Ηρακλείου Γιώργου Αντωνάκη στην Ανδρόγεω.

Επίσης στην είσοδο του θεάτρου θα υπάρχουν πριν την έναρξη προσκλήσεις που θα διατεθούν με σειρά προτεραιότητας. Δυνατότητα προσέλευσης από ώρα 20.30. Παρακαλούμε όπως προσέλθετε εγκαίρως προκειμένου να αποφευχθεί ο συνωστισμός στην είσοδο.

Επίσης η χρήση μη ιατρικής μάσκας από κάθε θεατή κατά την είσοδο και μέχρι την τοποθέτηση στην θέση του καθώς και κατά την έξοδο του, είναι υποχρεωτική.

Το ταξίδι της Μικτής  Χορωδίας  της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου από το 2007 μέχρι σήμερα

Η Μικτή  Χορωδία  της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου, ιδρύθηκε  το 2007 από τον Νομαρχιακό Οργανισμό Πολιτισμού και Επιμόρφωσης  Ηρακλείου (Ν.Ο.Π.Ε.Η ) υπό την διεύθυνση της  Εύας Θανάση και καλλιτεχνικό Διευθυντή τον Παναγιώτη Φουρναράκη.  Στόχος της  η καλλιέργεια και η προβολή της μουσικής στο  Ηράκλειο και εν γένει στην Κρήτη.

Μετά την υλοποίηση του σχεδίου « Καλλικράτης» η χορωδία λειτουργεί με τη στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης  –  Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου.

Από το 2008 και μετά από εισήγηση του κ. Γιώργου Πιτσούλη, δημιουργήθηκε και τμήμα παιδικής χορωδίας η οποία από το 2011 έχει χωριστεί σε παιδικό και νεανικό τμήμα και αριθμεί στα 100 μέλη.

Οι χορωδίες της Π.Ε Ηρακλείου έχουν  πραγματοποιήσει δεκάδες συναυλίες  σε όλη την Κρήτη και σε πόλεις της Ελλάδας , με έργα μεγάλων Ελλήνων και ξένων δημιουργών, συμμετέχοντας ενεργά σε όλες τις μεγάλες πολιτιστικές δράσεις του τόπου μας.

Έχει συνεργαστεί με την Ορχήστρα της Νομαρχίας Ηρακλείου, την Ορχήστρα Μίκης Θεοδωράκης στο έργο Canto General, υπό την διεύθυνση του Λούκά Καρυτινου και την ορχήστρα Νέων του Δήμου Ηρακλείου.

Τον Δεκέμβριο του 2015 συνεργάστηκε με τον Στέφανο Κορκολή σε δυο συναυλίες.

Το 2017 η Μικτή χορωδία αντιπροσωπεύοντας την Κρήτη, ένωσε τη φωνή της με άλλους 1000 χορωδούς από όλη την Ελλάδα, συμμετέχοντας στην ιστορική παράσταση «Όλη η Ελλάδα για τον Μίκη» στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο, υπό την διεύθυνση του μαέστρου Π. Μπαρμπάτη.

Συνεργάζεται με τον Μαέστρο Μιχάλη Οικονόμου σε εργαστήρια διεύθυνσης Χορωδίας.

Τα Χριστούγεννα του 2018 παρουσίασε τη Λειτουργία σε Re μείζονα Gloria του Antonio Vivaldi.

Στο ρεπερτόριο της συμπεριλαμβάνονται χορωδιακά κομμάτια από την Αναγέννηση έως και σύγχρονα.

Από τον Οκτώβριο του 2010  τη χορωδία διευθύνει η  Λένα Χατζηγεωργίου.

Λένα Χατζηγεωργίου

Γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης.

Σπούδασε τραγούδι στο Ελληνικό Ωδείο Αθηνών με καθηγήτρια τη Γιολάντα ντι Τάσσο. Το 2000 πήρε Δίπλωμα Μονωδίας με Άριστα. Παρακολούθησε μαθήματα Μονωδίας με τους Σπύρο Σακκά, G. Dimitrova και R. Knoll καθώς και μαθήματα φωνητικού αυτοσχεδιασμού με τη Σαββίνα Γιαννάτου και τη Μαρίνα Σάττι.

Μελέτησε με τους Γιώργο Παππά και Μαρία Κορομάντσου. Το 2001 παρακολούθησε τη Θερινή Ακαδημία Mozarteum στο Salzburg. Σπούδασε επίσης Ανώτερα Θεωρητικά (Αρμονία, Αντίστιξη με καθηγητή τον Κ. Ευαγγελάτο και Φούγκα με τον Γ. Κιαγιαδάκη).

Είναι διπλωματούχος στη Διεύθυνση Χορωδίας με υπεύθυνο καθηγητή τον διεθνούς φήμης μαέστρο Μιχάλη Οικονόμου.

Έχει παρακολουθήσει μαθήματα και σεμινάρια Διεύθυνσης Χορωδίας και Ορχήστρας με τους Μίλτο Λογιάδη  Μιχάλη Οικονόμου, Αντώνη Κοντογεωργίου, , Φαίδρα Γιαννέλου και Μιχάλη Πατσέα.

Παρακολούθησε μαθήματα υποκριτικής με τον Σέργιο Βαφειάδη  και Α. Διαμαντή. Απ’ το 2003 συμπράττει τακτικά με την Φιλαρμονική του Δήμου Ηρακλείου ως σολίστ, παρουσιάζοντας αποσπάσματα από Μusicals και Ελληνικές Οπερέτες .

Τον Ιανουάριο του 2004 ανέλαβε την καλλιτεχνική διεύθυνση της Χορωδίας Ιωνία Αηδών. Από τον Οκτώβριο του 2010 διευθύνει τη Μικτή, την Παιδική και τη Νεανική Χορωδία της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου.

Έλενα Περισυνάκη

Είναι Καθηγήτρια Μονωδίας στο Έντεχνο Ωδείο Ηρακλείου

Η Έλενα Περισυνάκη γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης.

Είναι πτυχιούχος πιάνου (Άριστα Παμψηφεί), Αρμονίας, Αντίστιξης και αριστούχος του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Κρήτης. Κατά το ακαδημαϊκό έτος 2015-2016, ως υπότροφος του Ιδρύματος Ωνάση, πραγματοποίησεμεταπτυχιακέςσπουδές στη Μουσική Εκπαίδευση στο Πανεπιστήμιο του York της Μ. Βρετανίας, με ειδίκευση στη διδασκαλία του πιάνου, τις οποίες συνεχίζει σήμερα σε διδακτορικό επίπεδο.

Έχει μελετήσει ερμηνεία του πιάνου υπό την καθοδήγηση του διακεκριμένου σολίστ, JakobFichert, ενώ έχει συμμετάσχει ενεργά σε σεμινάρια θεωρητικών και masterclasses ερμηνείας από Ευρωπαίους και Έλληνες σολίστες.

Ως καθηγήτρια μουσικής έχει εργαστεί στην Αγγλία και το Ηράκλειο, ενώ σήμερα διδάσκει πιάνο και  θεωρητικά στο “Ωδείο των Χρωμάτων”. Παράλληλα, ως πιανίστα συνεργάζεται με τις Χορωδίες Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου Κρήτης, καθώς και με τον διεθνώς καταξιωμένο μαέστρο και συνθέτη, Μιχάλη Οικονόμου.

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί