Νέο συλλαλητήριο κατά της απαγόρευσης των διαδηλώσεων και της αστυνομικής βίας (βίντεο)

Ανάμεσα στα αιτήματα της νέας κινητοποίησης είναι και η αθώωση όλων των συλληφθέντων (στον σωρό) στο συλλαλητήριο της 9ης Ιουλίου, το οποίο διαλύθηκε με αγριότητα από την ΕΛ.ΑΣ.

Σε νέα διαδήλωση κατά του νόμου που ουσιαστικά αναιρεί το θεμελιώδες συνταγματικό δικαίωμα στη συγκέντρωση και στη διαδήλωση κάλεσαν για σήμερα στις 7 μ.μ. στα Προπύλαια, οργανώσεις της αριστεράς.

Η κινητοποίηση αυτή είναι και μια απάντηση στο όργιο αστυνομικής βίας και τρομοκρατίας που εκδηλώθηκε κατά της διαδήλωσης της Πέμπτης 9 Ιουλίου.

Η πορεία, φτάνοντας νωρίτερα έξω από το κτίριο της Βουλής:

Εικόνες από την κινητοποίηση στο κέντρο της Αθήνας ενάντια στο νέο νόμο για τις διαδηλώσεις:

Ολόκληρη η ανακοίνωση με τις υπογραφές των αριστερών οργανώσεων έχει ως εξής:

ΑΓΩΝΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΑΥΤΑΡΧΙΚΟΥ ΝΟΜΟΥ

Την Πέμπτη 9/7 υπερψηφίστηκε από τη Βουλή το χουντικής εμπνεύσεως νομοσχέδιο για τον περιορισμό των συναθροίσεων. Την ίδια στιγμή χιλιάδες νέοι και εργαζόμενοι διαδήλωναν σε όλη την Ελλάδα ενάντια στην ουσιαστική κατάργηση του δικαιώματος στη συγκέντρωση και τη διαδήλωση.

Η κυβέρνηση της ΝΔ, κάνοντας επίδειξη δύναμης και αποκαλύπτοντας πώς πρόκειται να χρησιμοποιηθεί ο νόμος, εξαπέλυσε τις δυνάμεις καταστολής που, με δολοφονική μανία, έπνιξαν στα χημικά την πλατεία Συντάγματος, χτύπησαν, κυνήγησαν και συνέλαβαν δεκάδες διαδηλωτές.

Οι κινητοποιήσεις σε όλη την Ελλάδα την προηγούμενη εβδομάδα, και ιδιαίτερα το μεγαλειώδες συλλαλητήριο στις 9/7 στην Αθήνα, απέδειξαν ότι το εργατικό και νεολαιίστικο κίνημα δεν πρόκειται να ζητήσει καμιά άδεια να αγωνιστεί.

Καμία κυβέρνηση και κανένας νόμος δεν μπορεί να καταργήσει το δικαίωμα στη συγκέντρωση και τη διαδήλωση, όση βία και τρομοκρατία και αν χρησιμοποιήσει. Οι εργαζόμενοι, οι νέοι, όλος ο λαός θα το περιφρουρήσουν με τους αγώνες τους, κατακτώντας τους δρόμους που προσπαθούν να φράξουν με τις ζαρντινιέρες και τα μηχανοκίνητα δολοφονικά τάγματα των ΜΑΤ.

Χαιρετίζουμε τα μαζικότατα συλλαλητήρια της Πέμπτης 9/7 και καλούμε σε νέα συγκέντρωση και πορεία την Πέμπτη 16/7 στις 7 μ.μ. στα Προπύλαια

Ο αγώνας ενάντια στον χουντονόμο, μόλις ξεκίνησε και δεν θα τελειώσει παρά μόνο με την οριστική του κατάργηση.

Κάτω τα χέρια από το δικαίωμα στη διαδήλωση. Αυτός ο νόμος θα καταργηθεί.

Κάτω τα χέρια από τους αγωνιστές. Αθώωση όλων των συλληφθέντων στο συλλαλητήριο στις 9/7.

Την ανακοίνωση υπογράφουν οι εξής οργανώσεις: ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΑΡΑΣ, ΑΡΙΣ, Αριστερό Ρεύμα, ΕΕΚ, ΕΚΚΕ, Κόκκινο Νήμα, ΛΑΕ, ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση, νΚΑ, Ξεκίνημα, ΟΚΔΕ, ΟΚΔΕ-Σπάρτακος.

Στη διαδήλωση καλεί και η ΔΕΑ με δικό της κάλεσμα.

Το κάλεσμα της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ

Και η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ, με ανακοίνωσή της, καλεί στο συλλαλητήριο διότι «ο αγώνας ενάντια στον χουντονόμο συνεχίζεται και θα τελειώσει με την οριστική κατάργησή του».

Όπως  αναφέρει αναλυτικά:

Την Πέμπτη 9/7 υπερψηφίστηκε από την Νέα Δημοκρατία και το ΚΙΝΑΛ, το χουντικής εμπνεύσεως νομοσχέδιο για τον περιορισμό των συναθροίσεων. Την ίδια στιγμή, σε όλη την Ελλάδα, χιλιάδες νέοι και νέες, διαδηλώναμε ενάντια στην ουσιαστική κατάργηση του δικαιώματος στη συγκέντρωση και τη διαδήλωση.

Την ημέρα της ψήφισης, η ακροδεξιά κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, προχώρησε σε αλόγιστη χρήση βίας. Τα ΜΑΤ επιτέθηκαν με χειροβομβίδες κρότου λάμψης και δακρυγόνα, ενώ ομάδες Δέλτα κατευθύνθηκαν πάνω στους διαδηλωτές και τους επιτέθηκαν με γκλοπ. Χτύπησαν αδιακρίτως κόσμο στο ψαχνό και διέλυσαν βίαια όλα τα μπλοκ. Ομάδες κόσμου εγκλωβίστηκαν σε κλειστούς χώρους.

Η νέα γενιά που μαζικά συγκεντρώθηκε απέναντι στο χουντικής κοπής νομοσχέδιο, αλλά και μεγαλύτερος κόσμος, οργανώσεις και συνδικαλιστικοί φορείς, απέδειξαν έμπρακτα ότι δεν πρόκειται να ζητήσουμε καμία άδεια για να αγωνιστούμε για τα δικαιώματά μας.

Ο αγώνας ενάντια στον χουντονόμο συνεχίζεται και θα τελειώσει με την οριστική κατάργησή του.

Το σχετικό κάλεσμα της Νεολαίας  ΣΥΡΙΖΑ κατά της απαγόρευσης των διαδηλώσεων.

left.gr

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί