Πανηγυρίζουν, αυτοσυγχαίρονται και τα μπουκωΜΜΕνα τούς βάζουν πλάτη

Είναι πολύ ευχαριστημένοι με τον εαυτό τους εκεί στη Νέα Δημοκρατία. Θεωρούν προφανώς ότι, βάζοντας τους μπουκωΜΜΕνους της λίστας Πέτσα να ασχολούνται νυχθημερόν με τον Καλογρίτσα και να ανακαλύπτουν σχέδια εκτροπής και φίμωσης του Τύπου, διαχειρίζονται επιτυχώς τα προβλήματα της χώρας.

Και τα προβλήματα της χώρας δεν αστειεύονται. Η Κομισιόν προβλέπει για την Ελλάδα 9% ύφεση για το 2020.

Χρειάζεται ελάχιστο μυαλό για να καταλάβει κανείς τι σημαίνει αυτό σε ανεργία, σε λουκέτα για μικρές επιχειρήσεις, σε βομβαρδισμένα νοικοκυριά, στα δημόσια έσοδα.

Χρειάζεται στοιχειώδης ευαισθησία για να σκέφτεται κανείς τι θα περάσει ένας ολόκληρος λαός που είδε κι έπαθε δέκα χρόνια με Μνημόνια και μόλις πήρε μια ελάχιστη ανάσα να πρέπει να ξαναμπεί στα ίδια.

Χωρίς να υπολογίζουμε το ενδεχόμενο μιας νέας έξαρσης της πανδημίας, για την οποία ήδη προειδοποιεί ο ΠΟΥ.

Κι αυτοί δεν έχουν ούτε τη στοιχειώδη ευαισθησία, ούτε τη στοιχειώδη εξυπνάδα. Πανηγυρίζουν. Πανηγυρίζουν -με πρώτο τον απίθανο ακροδεξιό που έχουν για υπουργό Ανάπτυξης- γιατί, λέει, η Ελλάδα δεν είναι η τελευταία στην ύφεση στη λίστα της Κομισιόν.

Περνάει, λέει, τη Γαλλία, την Ιταλία και την Ισπανία. Κι αυτό το θεωρούν κάποιο κατόρθωμα.

Δεν κοιτάνε που έπεσαν έξω σε όλες τους τις προβλέψεις μιλώντας αρχικά για μηδενική ύφεση. Δεν κοιτάνε που τα μέτρα τους έχουν αποτύχει αφήνοντας στον αέρα επιχειρήσεις και εργαζόμενους.

Δεν κοιτάνε που ο τουρισμός καταρρέει και εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι δεν ξέρουν πώς θα βγάλουν τον χειμώνα.

Γιατί να μην πανηγυρίζουν; Αφού έχουν εξαγοράσει τα ΜΜΕ, τι μπορεί να πάει στραβά; Εδώ θα είμαστε και θα δούμε.

Το κύριο άρθρο της Αυγής

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί