Επίσκεψη κλιμακίου του ΣΥΡΙΖΑ στην Κορινθία

Πολιτική εξόρμηση στην Κορινθία πραγματοποίησε κλιμάκιο στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ από τον Τομεάρχη Υγείας και βουλευτή Ρεθύμνου Ανδρέα Ξανθό, τον Ευρωβουλευτή Κώστα Αρβανίτη, συνοδευόμενοι από τον βουλευτή Κορινθίας Γιώργο Ψυχογιό, τον πρώην Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Υγείας Σταμάτη Βαρδαρό αλλά και από κλιμάκιο της Ν. Ε. Κορινθίας του κόμματος με επικεφαλής τον γραμματέα Γιώργο Παπασταμόπουλο.

Επισκέφθηκαν το ΚΕΦΙΑΠ Κορίνθου (Κέντρο Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης), το Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου, το Κέντρο Υγείας και τις ΤΟΜΥ της πόλης, καθώς και το ΠΡΟΚΕΚΑ και την ανοιχτή δομή φιλοξενίας προσφύγων της περιοχής, όπου παραβρέθηκαν και εκπρόσωποι του τμήματος δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ.  Στις δομές υγείας είχαν αναλυτική ενημέρωση από το προσωπικό και από τους διοικητικούς και επιστημονικούς υπευθύνους τους, συζήτησαν για την εξειδίκευση της πρότασης για την υγεία του ΣΥΡΙΖΑ και εκφράστηκε έντονα προβληματισμός για την στασιμότητα των παρεμβάσεων στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και στον τομέα της Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης, που είχαν ξεκινήσει να υλοποιούνται από την προηγούμενη διακυβέρνηση.

Αντίστοιχα, η κατάσταση στο ΠΡΟΚΕΚΑ είναι ιδιαίτερα ανησυχητική, λόγω υπερπληθυσμού – απόρροια της αύξησης του ορίου κράτησης – αλλά και πλημμελούς υγειονομικής φροντίδας. Είναι χαρακτηριστικό ότι μία γιατρός έχει την υγειονομική ευθύνη για 1117 ανθρώπους, αριθμός δεκαπλάσιος από τον αριθμό που είχε η δομή το καλοκαίρι του 2019. Αντίστοιχα στη δομή ανοιχτής φιλοξενίας, τα κύρια προβλήματα εντοπίζονται στις ακάλυπτες υγειονομικές ανάγκες, λόγω ΑΜΚΑ που δεν εκδίδεται. 

Το απόγευμα πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο Κέντρο Υγείας Νεμέας και τον Συνεταιρισμό Οινοποιών της περιοχής όπου συζητήθηκαν οι άμεσες ανάγκες του κλάδου, ενώ η περιοδεία ολοκληρώθηκε με ανοιχτή πολιτική εκδήλωση στην παραλία της Κορίνθου, όπου ο Ανδρέας Ξανθός, ο Κώστας Αρβανίτης και ο Σταμάτης Βαρδαρός προχώρησαν στην πολιτική αποτίμηση της πανδημίας και στην παρουσίαση της εναλλακτικής πολιτικής πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ για την επόμενη μέρα της πανδημίας, όπως κωδικοποιείται στο «Μένουμε Όρθιοι ΙΙ».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί