Συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στην πλατεία Ελευθερίας (φωτο)

Συλλαλητήριο οργάνωσε χθες το ΠΑΜΕ στην πλατεία Ελευθερίας, στο Ηράκλειο, με κεντρικό σύνθημα:

“Κανονικότητα δεν είναι η σκλαβιά. Πληρώσαμε πολλά, δεν θα πληρώσουμε ξανά! Κανένας χωρίς εισόδημα”.

Σε ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ αναφέρει

Στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ ανταποκρίθηκαν η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου, Το Συνδικάτο Γάλατος-Τροφίμων-Ποτών, το Συνδικάτο Οικοδόμων, η Επιτροπή Αγώνα Επισιτισμού-Τουρισμού, η Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ, το παράρτημα Ηρακλείου του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου, Αγροτικοί Σύλλογοι και Επιτροπές Αγώνα Αγροτών, οι Σύλλογοι Φοιτητών Βιολογικού και CSD και το Παράρτημα Ηρακλείου της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας. Χαιρέτισαν η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών και η Αγωνιστική Συσπείρωση Υγειονομικών.

Από τα σωματεία έγιναν σύντομοι χαιρετισμοί και παρεμβάσεις, ενώ την κεντρική ομιλία έκανε ο Βαγγέλης Σοφίου, ξενοδοχοϋπάλληλος και μέλος του ΔΣ του Σωματείου των ξενοδοχοϋπαλλήλων, μέλος της Γραμματείας Ηρακλείου του ΠΑΜΕ και εκλεγμένος με τις ταξικές δυνάμεις στο ΔΣ του ΕΚΗ. Ο συναγωνιστής αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες οργάνωσης της πάλης των εργαζομένων από τα ταξικά σωματεία και το ΠΑΜΕ στο διάστημα της πανδημίας ώστε να μη μείνουν σιωπηλοί αλλά δυνατοί, υπενθύμισε τα σκανδαλώδη κέρδη της μεγαλοεργοδοσίας σε αντίθεση με τους μισθούς και τα εργατικά δικαιώματα που περικόπτονται ξανά με τα νέα μέτρα της κυβέρνησης. Κάλεσε την εργατική τάξη να μη δώσει τη συναίνεσή της στην καινούρια σφαγή της, να μην παλέψει για τα συμφέροντα των εργοδοτών, όπως την καλούν η κυβέρνηση και τα παπαγαλάκια της αλλά για τα δικά της, για τις ανάγκες της εργατικής οικογένειας. Με ενότητα και συμμαχία με τους φτωχούς αγρότες και τους αυτοαπασχολούμενους που πλήττονται κι εκείνοι, βρίσκοντας κοινά αιτήματα και βηματισμό, κόντρα στην κυβέρνηση και το ΣΕΒ, κόντρα στα μονοπώλια αλλά και με μέτωπο στα δεκανίκια τους, την ηγεσία της ΓΣΕΕ, τους εργοδοτικούς-κυβερνητικούς συνδικαλιστές στο ΕΚΗ και σε μια σειρά από σωματεία, που βάζουν πλάτη για να περνούν τα αντεργατικά μέτρα. Υπενθύμισε πως οι εργάτες έχουν τη δύναμη, καλώντας τον κάθε συνάδελφο στη μάχη για να δυναμώσουν τα σωματεία, η ταξική γραμμή κόντρα στον συμβιβασμό. Υποσχέθηκε πως τα ταξικά σωματεία, οι επιτροπές αγώνα, οι αγωνιστές που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ θα δώσουν το επόμενο διάστημα όλες τις δυνάμεις τους, καλώντας μαζί τους τον κάθε συνάδελφο για να ανάψουν εστίες αντίστασης και μαχητικής διεκδίκησης σε κάθε κλάδο και χώρο δουλειάς. Οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν και θα κλιμακωθούν, δεν θα καταφέρει η κυβέρνηση και η μεγαλοεργοδοσία να επιβάλλουν τη σιγή!

Τέλος, τόνισε πως παρότι σε αυτόν τον αγώνα χωράει κάθε εργάτης, κάθε εργάτρια και οι σύμμαχοί τους, ακόμη κι αν δεν συμφωνούν πως μπορεί να ανατραπεί η κυριαρχία του κεφαλαίου και της αστικής τάξης ώστε να πάψει οριστικά η εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, η ιστορία έχει δείξει πως η εργατική τάξη κι ο λαός έχουν ανατρέψει εκμεταλλευτές, έχουν κερδίσει μάχες και πολέμους απέναντι σε αντιπάλους που έμοιαζαν ανίκητοι. Πως αν πιστέψουμε στη δύναμή μας, είναι δυνατό να ζήσουμε σε μια κοινωνία χωρίς παράσιτα, όπου η εργατική τάξη και ο λαός θα έχουν κατακτήσει να ζουν με βάση της ανάγκες τους.

Με την ολοκλήρωση των ομιλιών το συλλαλητήριο σχημάτισε δυναμική πορεία μέσα από τους κεντρικούς δρόμους της πόλης πίσω από τα πανό των σωματείων, ώστε να ακουστούν ηχηρά τα συνθήματα του και του κάλεσμά του στους εργαζόμενους του Ηρακλείου για αγώνα.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί