Κοινοβουλευτική παρέμβαση Σ. Βαρδάκη για την εξέταση ειδικών μαθημάτων

«Δεν μπορείτε να αδιαφορείτε για σοβαρά ζητήματα που αφορούν την ελληνική κοινωνία»

«Να εξεταστούν οι υποψήφιοι μαθητές στα πανελλαδικώς εξεταζόμενα ειδικά μαθήματα, στον τόπο διαμονής τους», ζητά με νέα κοινοβουλευτική του παρέμβαση, μετά από αυτή της 30ης Μαΐου, ο βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Βαρδάκης, με αναφορά που κατέθεσε προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, σχετικά με την ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Ενώσεων Συλλόγων Γονέων Περιφέρειας Κρήτης και την επιστολή της ομάδας “Πρωτοβουλία: Τα Ειδικά Μαθήματα δεν είναι πολυτέλεια. Είναι επιλογή ζωής”.

Οι φορείς επισημαίνουν την τεράστια ανισότητα και αδικία που έχει προκληθεί σε σχέση με άλλους μαθητές Αθήνας και Θεσσαλονίκης, καθώς αν και συναγωνίζονται για τις ίδιες θέσεις εισαγωγής, εν τούτοις υπόκεινται σε μία άνευ προηγουμένου ταλαιπωρία, μετακίνησης και εξεύρεσης διαμονής, ιδιαίτερα αυτή τη δύσκολη περίοδο της πανδημίας που διανύουμε.

Ο κ. Βαρδάκης δήλωσε: «Η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, δεδομένων και των αυξημένων κινδύνων για την υγεία, οφείλει να παρέμβει ώστε οι εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων να πραγματοποιηθούν σε εξεταστικά κέντρα, στον τόπο κατοικίας των υποψηφίων. Δεν μπορούμε να διακινδυνέψουμε την ασφάλεια των παιδιών αλλά και των συνοδών τους, από τις μετακινήσεις και τους πιθανούς συνωστισμούς, τόσο κατά την διάρκεια της μετάβασής τους στα εξεταστικά κέντρα, όσο και κατά την διάρκεια εξέτασής των μαθητών σε αυτά. Επιπλέον θα πρέπει να λάβετε υπόψη σας, το κόστος στο οποίο υποβάλλονται γονείς και παιδιά κατά την μετάβασή τους στην Αθήνα, όπως επίσης και την μεγάλη δυσκολία εξεύρεσης καταλυμάτων όσο διάστημα διαρκεί η εξέταση των μαθημάτων».

Με βάση τα παραπάνω, ο κ. Βαρδάκης ζητά από την αρμόδια Υπουργό να εξετάσει άμεσα τα αιτήματα των φορέων εν όψει και των Πανελληνίων Εξετάσεων.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί