Γερμανία: Χιλιάδες πολέμιοι του lockdown στους δρόμους

Για δεύτερο Σαββατοκύριακο χιλιάδες Γερμανοί σε ολόκληρη τη χώρα βγήκαν στους δρόμους για να εκφράσουν την αντίθεσή τους στα περιοριστικά μέτρα που επέβαλε η κυβέρνηση για την εξάπλωση της πανδημίας του κορονοϊού. Οι διαδηλώσεις, στη συντριπτική πλειονότητά τους, καλούνταν από ομάδες της άκρας δεξιάς και οπαδούς θεωριών συνωμοσίας.

Οι διαμαρτυρίες ενάντια στα μέτρα που έχει ανακοινώσει η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ πραγματοποιήθηκαν στην γερμανική πρωτεύουσα, την ευρύτερη περιοχή του Βρανδεμβούργου και αλλού.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, στη Στουτγκάρδη η αστυνομία περίμενε περίπου 5.000 διαδηλωτές στους δρόμους με το συγκεντρωμένο πλήθος το περασμένο Σαββατοκύριακο να παραβιάζει τους κανόνες κοινωνικής απόστασης και να μην λαμβάνει τα απαιτούμενα μέτρα προστασίας. Στο Μόναχο, οι διοργανωτές ζήτησαν από τις αρχές να τους δώσουν το πράσινο φως για μια συγκέντρωση έως 10.000 ατόμων σε μια μεγάλη πλατεία στο κέντρο της πόλης ωστόσο η απάντηση που έλαβαν ήταν αρνητική και επετράπη η συγκέντρωση μόνο 1.000 ατόμων. Ωστόσο, αξιωματούχοι της πόλης επεσήμαναν την ανάγκη σεβασμού των κανόνων κοινωνικής απόστασης και επέτρεψαν μια επίδειξη έως 1.000 ατόμων.

Γερμανικά μέσα ενημέρωσης απέδωσαν τις συγκεντρώσεις σε δάκτυλο της Ρωσίας που «θα μπορούσε να βρίσκεται πίσω από μια εκστρατεία παραπληροφόρησης που πυροδοτεί διαδηλωτές».

 Στη χώρα, το τελευταίο 24ωρο έχουν καταγραφεί 57 θάνατοι ασθενών και 620 κρούσματα μόλυνσης από τον νέο κορονοϊό, σύμφωνα με το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ. Έχει μολύνει περισσότερους από 173.000 και έχουν πεθάνει σχεδόν 7.900 άνθρωποι.

efsyn.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί