«Κ. Υπουργέ δεν δικαιούστε να μας λέτε τώρα τη γνώμη σας»

Της Μαρίας Ξωπαπαδάκη

Μία επιστολή για την υπόθεση της δίκης για τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη.

Κ. Σκέρτσο

Διάβασα την τόσο άμεση (γιατί άραγε) παρέμβασή σας και θεωρώ ότι όπως εσείς έχετε το δικαίωμα σαν «απλός πολίτης» να εκφέρετε τις απόψεις σας, άλλο τόσο έχω κι εγώ να εκφράσω την αδιαφορία μου προς τις δικές σας.

Δείτε ακόμη: Ο υφυπουργός Ακης Σκέρτσος βάζει στο στόχαστρο την εισαγγελέα της δίκης για τη δολοφονία της Ελ. Τοπαλούδη

Νιώθω ένας πολίτης από τους πολλούς που τον κυβερνά ενά σκληρό, απρόσωπο και κυνικό κράτος. Ζω σε μια χώρα που άνθρωποι που έχουν διαπράξει σοβαρότατα αδικήματα κυκλοφορούν ελεύθεροι.

Άνθρωποι που τρώνε από το βιος μου, το βιος των γονιών μου, το βιος των παιδιών μου, πολιτικοί και μη, φίλοι πολιτικών, με έχουν καταρημάξει, δεν πλήρωσαν ποτέ για αδικήματα που κατηγορήθηκαν.

Οι δικαστές και οι εισαγγελείς στην Ελλάδα έχουν κάνει τον Έλληνα πολίτη να αποστρέφεται ακόμη περισσότερο την δικαιοσύνη.

Δεν χρειάζεται να ψάξει πολύ κανείς για να βρει περιπτώσεις ανθρώπων όπως ο «άριστος» Νίκος Γεωργιάδης της ΝΔ, ο οποίος είχε συλληφθεί στη Μολδαβία το 2010, κατηγορούμενος για την υπόθεση trafficking και παιδεραστίας, ωστόσο αφέθηκε ελεύθερος, επιδεικνύοντας διπλωματικό διαβατήριο καθώς το επίμαχο διάστημα υπηρετούσε σε θέσεις της ΕΕ και του ΟΗΕ.

Και ενώ πρωτόδικα  είχε καταδικασθεί σε 28 μήνες φυλάκιση για το αδίκημα της ασέλγειας εις βάρος ανηλίκων κατά συρροήν και κατ’εξακολούθηση, χωρίς να του αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό και με αναστολή έως την εκδίκαση του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου, παύθηκε η ποινική του δίωξη λόγω παραγραφής.

Αλήθεια, κ. Σκέρτσο, όταν ήρθε στο φως η υπόθεση του Νίκου Γεωργιάδη που εμπλέκονταν σε ένα τόσο αποτρόπαιο αδίκημα, τι θέση είχατε πάρει τότε; Ή δεν ήταν τόσο σημαντικό για εσάς ώστε να εκφράσετε δημοσίως την άποψή σας στα κοινωνικά δίκτυα, όπως και στην υπόθεση Τοπαλούδη, τότε μάλιστα που ήσασταν όντως ένας «απλός πολίτης»;

Αλήθεια, κ. Σκέρτσο πραγματικά πιστεύετε ότι πρέπει να θυμηθούμε να εξαντλήσουμε όλη μας την ακριβοδικαιοσύνη ακριβώς τώρα; Σε δύο ανθρώπους που διέπραξαν ένα τέτοιο έγκλημα και δεν έχουν δείξει ίχνος μεταμέλειας; Που κατά την μετάγωγή τους στα δικαστήρια κάνουν χειρονομίες και ειρωνεύονται, γελάνε και πουλάνε τρελίτσα κατά την εκδίκαση της υπόθεσης; Αλήθεια, μέσα σε όλο αυτό σας πείραξε «η ταύτιση» της εισαγγελέως και θεωρήσατε ότι αυτή είναι η επικίνδυνη και γι’αυτήν έπρεπε να παρέμβετε; Όχι για δύο αλήτες που κυκλοφορούσαν και έψαχναν να βασανίσουν κορίτσια;

Γιατί τέτοια κυνική αδιαφορία και μίσος για τις γυναίκες κ. Σκέρτσο; Η Ελένη Τοπαλούδη και η οικόγενειά της, όπως και η κάθε Ελένη αυτής της δύσμοιρης χώρας περιμένουν και απαιτούν να «ταυτιστείτε» κ. Σκέρτσο.

Γιατί αν είχατε ταυτιστεί, παιδεραστές όπως ο Γεωργιάδης δεν θα κυκλοφορούσαν ελεύθεροι.

Εχθές ήταν μία από τις λίγες φορές που νιώσαμε ότι ένας δικαστής έγινε πάνω από όλα άνθρωπος και έβαλε πάνω από όλα την ηθική δικαιοσύνη, εκείνη της Αντιγόνης.

Ήταν από τις λίγες φορές που ένας δικαστικός λειτουργός επέλεξε να πάρει το μέρος της κοινωνίας.

Και σπεύσατε αυτό να μας το γκρεμίσετε λέγοντας ότι “τον δικαστικό λειτουργό τον θελουμε ψυχρό και αμερόληπτο”, αρκεί φυσικά να μην εμπλέκεται κάποιος «δικός σας». 

Λοιπόν, κ. Σκέρτσο, για αυτό πολύ απλά δεν με ενδιαφέρει η γνώμη σας ως «απλός πολίτης».

Γιατί μέσα σε τόσα σκάνδαλα, όπως αυτό του κ. Γεωργιάδη, και πλήθους άλλων οικονομικών σκανδάλων, στο οποία εμπλέκεται το «άριστο» κόμμα σας, εσείς επιλέξατε τη σιωπή.

Δεν δικαιούστε να μιλάτε λοιπόν τώρα, γιατί τότε που όντως ήσασταν απλός πολίτης είχατε σιωπήσει.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί