18 νέα κρούσματα στην Ελλάδα – Στους 152 οι νεκροί

Αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού καταγράφηκε την Τρίτη, καθώς ο λοιμωξιολόγος του ΕΟΔΥ Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε ακόμη 18 κρούσματα στη χώρα μας. Ο συνολικός τους αριθμός ανέρχεται 2744. Εκ των σημερινών κρουσμάτων τα 12 αφορούν σε συρροή, και τα επτά εντοπίστηκαν στην ίδια οικογένεια.

Επιπρόσθετα, ο κ. Τσιόδρας ανακοίνωσε πως κατέληξε ένας ακόμη ασθενής από επιπλοκές της νόσου, με το σύνολό τους να ανέρχεται σε 152. Επιπρόσθετα, 32 ασθενείς νοσηλεύονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας με διάμεση ηλικία τα 67 έτη. Εξ αυτών οι 11 είναι γυναίκες. Συνολικά 88 ασθενείς εξήλθαν από εντατικές.

Ως προς τα εμβόλια, ο κ. Τσιόδρας τόνισε πως οκτώ βρίσκονται σε φάση κλινικών δοκιμών. Παράλληλα τόνισε πως τις τελευταίες ημέρες καταγράφηκε μια χαλάρωση από όλους τους πολίτες και υπενθύμισε την προειδοποίηση του ΠΟΥ για αργόσυρτη άρση του lockdown στις χώρες που καταγράφονται νέες εξάρσεις κρουσμάτων.

«Πρόκειται για μια κρίσιμη περίοδο», είπε ο κ. Τσιόδρας και τόνισε πως χρειάζεται προσοχή, «δεν τελειώσαμε με την πάλη με τον ιό». Επανέλαβε την σύσταση αποφυγής χρήσης των μέσων μεταφοράς, και εάν αυτό δεν είναι εφικτό οι επιβάτες θα πρέπει να φορούν μάσκα.

Ο ίδιος επανέλαβε τις οδηγίες για χρήση μάσκας, τονίζοντας πως θέλει «προσοχή στους ειδικούς». «Επίσης χρειάζεται προσοχή στην πλύση των χεριών», συνέχισε.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί