Στη Βουλή από τον Χ. Μαμουλάκη οι αντιδράσεις του Συνδέσμου Ημερησίων Περιφερειακών Εφημερίδων

Τις αντιδράσεις και την ανησυχία του Συνδέσμου Ημερησίων Περιφερειακών Εφημερίδων σχετικά με τον τρόπο διάθεσης της διαφημιστικής καμπάνιας για τον κορωνοϊό, ύψους 11 εκ. ευρώ, αναδεικνύει με Κοινοβουλευτική Αναφορά προς τον Υπουργό Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ν. Ηρακλείου Χάρης Μαμουλάκης.

​ 

«Οι καταγγελίες του περιφερειακού Τύπου για αδιαφάνεια στη διανομή της διαφημιστικής δαπάνης των 11 εκ. ευρώ της καμπάνιας για τον κορωνοϊό, που στην ουσία αποδεικνύουν όσα είχαμε επισημάνει από την πρώτη στιγμή, ολοένα και πληθαίνουν», αναφέρει σε δήλωσή του ο Χάρης Μαμουλάκης, επισημαίνοντας: «Αυτές τις δύσκολες ώρες για την ελληνική κοινωνία, η Κυβέρνηση οφείλει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων. Την καλούμε για πολλοστή φορά να αφήσει στην άκρη μικροπολιτικές τακτικές του παρελθόντος και να λειτουργήσει με διαφάνεια και αξιοκρατία. Η τακτική που εφαρμόζει, χρησιμοποιώντας την κρίση ως άλλοθι για να αναδιανείμει τη διαφημιστική πίτα στα αρεστά σε αυτήν ΜΜΕ, παραβιάζοντας το ισχύον νομικό πλαίσιο και κάθε κανόνα δεοντολογίας, είναι καταδικαστέα».

Τα μέλη του Συνδέσμου Ημερησίων Περιφερειακών Εφημερίδων ζητάνε την εφαρμογή χωρίς άλλη καθυστέρηση του πλαφόν 30% υπέρ του περιφερειακού Τύπου και την τήρηση όλων των κριτηρίων που η νομοθεσία ορίζει, τονίζοντας ότι δεν θα δεχθούν «η υγειονομική αυτή κρίση να εξελιχθεί σε ένα πάρτι πολιτικής συναλλαγής και απευθείας αναθέσεων διαφημιστικών δαπανών με αδιαφανείς όρους». Ζητούν επίσης από την Κυβέρνηση «να ξεκαθαρίσει επιτέλους την κατάσταση με το περιβόητο πρόγραμμα ενίσχυσης της εργασίας στον περιφερειακό Τύπο το οποίο έχει παγώσει εδώ και μήνες, χωρίς να υπάρχει η παραμικρή επίσημη ενημέρωση».

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί